Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

De beelden van de oorlog in Oekraïne zijn hartverscheurend. De hulp die op gang komt is hartverwarmend. De gemeente Vlissingen krijgt daar ook vragen over, over bijvoorbeeld de opvang van de vluchtelingen, bij iemand thuis of wat u zelf kunt doen om te helpen.

Op dit moment onderzoekt de gemeente wat de mogelijkheden zijn om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Dit is in overleg met de andere Zeeuwse gemeenten en de Veiligheidsregio Zeeland.

Opvang vluchtelingen
Veel inwoners uit Oekraïne vluchten nu naar een veilige plaats. Dat worden er elke dag meer. Een deel van deze vluchtelingen komt naar Nederland. Net als andere gemeenten kijkt ook Vlissingen naar opvangmogelijkheden.

Mogelijkheden in Vlissingen
Het Rijk heeft alle veiligheidsregio’s gevraagd om binnen 2 weken minimaal 1.000 plekken voor vluchtelingen beschikbaar te stellen. En dit moeten 2.000 plekken worden. De voorkeur gaat uit naar veilige tijdelijke opvangplekken, zoals onder andere vakantieparken en leegstaande appartementencomplexen.

Om inwoners op de hoogte te houden over de ontwikkelingen rondom Oekraïense vluchtelingen, is een speciale pagina aangemaakt op de website www.vlissingen.nl/noodopvang. Ook is er een speciaal e-mailadres, waar u terecht kunt met uw vragen of opmerkingen. Heeft u een goed idee, oplossing of een vraag? Mail dan naar noodopvang@vlissingen.nl. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0