Coosje Buskenstraat (oprit boulevard) afgesloten i.v.m herinrichting

Op 14 maart is gestart door de nutsbedrijven met werkzaamheden aan kabels en leidingen vooruitlopend op de herinrichting. De straat is afgesloten voor alle verkeer, woningen blijven te voet bereikbaar. De verwachting is dat de Coosje Buskenstraat eind juli weer open gaat voor verkeer.

Coosje Buskenstraat (oprit boulevard) © Multranet Media

In september 2020 hebben omwonenden enthousiast gebruik gemaakt van de gelegenheid om ideeën en suggesties aan te dragen tijdens een bijeenkomst op locatie. Op basis hiervan is een eerste ontwerp gemaakt. Op het ontwerp is medio 2021 door betrokkenen en omwonenden gereageerd. De gemeente heeft het ontwerp uitgewerkt, om in 2022 de herinrichting uit te voeren. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd.

Pleintje bij de Westbeer
Medio april wordt gestart met werkzaamheden op het pleintje bij de Westbeer. Omwonenden en gebruikers worden voorafgaand aan de werkzaamheden geïnformeerd. De herinrichting wordt naar verwachting in het 4e kwartaal van 2022 opgeleverd.

Ontwerp herinrichting openbare ruimte
De Coosje Buskenstraat (oprit naar de boulevard) en het pleintje bij de Westbeer zijn de belangrijke verbinding tussen de binnenstad en de boulevards. Vanuit de reactie mogelijkheid medio 2021 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd: Meer groen in de Coosje Buskenstraat en op het pleintje op de boulevards. Zichtbaar maken van het bolwerk wat ooit aanwezig was aan het einde van de oprit. Verbeteren van de verblijfskwaliteit op het pleintje, met voldoende zitgelegenheid en mooie materialen. Er worden kleinere bomen toegepast met een meer open kroon in de Coosje Buskenstraat. Twee bomen ‘bovenaan’ de Coosje Buskenstraat komen te vervallen en er worden minder fietsbeugels geplaatst. De rijbaan in de Coosje Buskenstraat wordt smaller.

Meer informatie over de beplanting, tekeningen en afsluitingen via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0