Meedenken over inrichting van een deel van de Bloemenbuurt

Een groot deel van de Bloemenbuurt zal opnieuw worden ingericht omdat de openbare ruimte verouderd is. De gemeente Vlissingen wil dinsdagavond 22 maart in gesprek met buurtbewoners over de inrichting.     

Archieffoto Bloemenlaan  © Multranet Media

”Op 25 september 2021 waren we al eens op bezoek in de Bloemenbuurt. We hebben die dag bij heel veel voordeuren aangebeld om te vragen welke wensen de bewoners hebben voor hun buurt. We hebben veel gehoord. Zorgen, maar ook veel wensen.” Laat de gemeente weten via de website. Daarnaast hebben we mensen gevraagd om online hun wensen kenbaar te maken. Woont u in de directe omgeving, vult u dan ook de vragenlijst in?

Meer groen, veiliger, mogelijkheden voor ontmoeting, sport en buitenspelen: Dit zijn de thema’s die we veel voorbij hebben horen komen. Daar willen we dan ook mee aan de slag! We willen kijken hoe we de wijk toekomst-bestendig kunnen maken en er uit laten zien hoe de bewoners dat graag zouden willen.

Pleintjes bij de Ridderspoorlaan en de Asterlaan
We proberen de wensen en zorgen zo veel mogelijk mee te nemen in de ontwerpen die we gaan maken en aan de buurt zullen voorleggen. Er zijn in het gebied 2 pleintjes die we als eerste nog wat beter willen bekijken met de inwoners samen. Dat zijn de pleintjes aan de Ridderspoorlaan en de Asterlaan. Misschien is op die pleintjes ruimte voor ontmoeting, groen, sport en spel? We willen van de omwonenden weten wat zij graag willen, dan kunnen we daar rekening mee houden. Direct omwonenden hebben een brief ontvangen met de uitnodiging om een vragenlijst in te vullen en om met ons in gesprek te gaan.

Gesprek buurtbewoners 22 maart 2022
Datum: 22 maart 2022
Tijd: 19:00-21.00 uur
Locatie: Govan Mbekizaal in het stadhuis Paul Krugerstraat 1 in Vlissingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Lies de Jonge (zaterdag, 19 maart 2022 19:04)

  Denk bij het inrichten
  van de ruimte ook aan mensen en kinderen met een beperking.

 • #2

  Groenling (zaterdag, 19 maart 2022 19:07)

  Zie het liefst zo veel mogelijk groen als invulling!