Jan Vantoortelboom in Boekenkwartiertje: Schrijven is vrijheid!

In deze derde aflevering van het Boekenkwartiertje gingen we naar ZB Middelburg. De Zeeuws Vlaamse schrijver Jan Vantoortelboom en de ZB zijn op zoek naar jong schrijftalent in Zeeland voor een heuse ‘kweekvijver’. “We willen Zeeuws talent ontdekken, ontwikkelen en het schrijven in het algemeen stimuleren zodat het aanbod Zeeuwse schrijvers in de toekomst groeit, schrijven is vrijheid"! Aldus Jan Vantoortelboom.

Jan Vantoortelboom auteur en columnist voor de PZC  © RTV Vlissingen 

Jan Vantoortelboom (1975) is auteur, columnist voor de PZC en docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam en het online schrijfplatform Editio. Ook is hij eigenaar van Schrijfvrijer, het bedrijf dat hij begin 2021 oprichtte, en geeft hij in zijn schrijfhuis in de Zeeuwse polders masterclasses fictie schrijven.
 
Frans van Spaandonk ging naar Boekhandel Bruna om 5 uitgezochte boeken door de boekhandel te presenteren. En het Boekenkwartiertje sluit af met een gedicht van Ed Leeflang, afkomstig is uit de bundel: Ik wou dat ik een vogel was, van uitgeverij Ploegsma Amsterdam.

Reactie schrijven

Commentaren: 0