Feestelijke opening Albionkade 9 april 2022

Zaterdag 9 april 2022 om 14.00 uur wordt de Albionkade op het Scheldekwartier feestelijk geopend. Met de oplevering van dit werk zijn de omvangrijke werkzaamheden rondom het Dok afgerond en is het ‘rondje Dok’ compleet. Iedereen wordt uitgenodigd om onder begeleiding van enkele muziekkorpsen het rondje te wandelen.

Albionkade © Multranet Media

Vernoeming Hotel Albion
De Albionkade is vernoemd naar het beroemde Hotel Albion, gelegen op de hoek van de Koningsweg en de vroegere Ruyterstraat. Het hotel lag naast de Timmerfabriek, waar nu het appartementencomplex C-Dock verrijst. Qua uitstraling concurreerde het hotel met Grand hotel Britannia op de Boulevard. Hotel Albion werd geopend in 1890 en helaas door een brand verwoest in 1932.

Flaneer promenade
De Albionkade is een aangenaam verblijfsgebied voor bewoners en bezoekers van Vlissingen. De kade biedt ruimte aan langzaam verkeer van de Keersluisbrug naar de stad. De kade is ingericht als afmeerplaats voor riviercruiseschepen, ligplaatsen voor jachten voor de Timmerfabriek en wachtplaatsen voor de opening van de brug.

Afronding vernieuwing kades en maritiem programma
Het Dok van Perry is gerestaureerd, de oversteek en de brug zijn gebouwd, de jachthaven  is ingericht en in totaal 1300 meter kade is vernieuwd. Al deze elementen vormen samen de flaneerroute langs de kades vanaf het Dok richting het kanaal door Walcheren. De afronding van de Albionkade is de laatste schakel in dit omvangrijke werk in en rondom het Dok.

Feestelijke afsluiting
Op zaterdag 9 april 2022 om 14.00 uur wil de gemeente Vlissingen aan dit heuglijke feit op feestelijke wijze aandacht besteden, door een officieel moment van opening van de Albionkade, gevolgd door een muzikale wandeling rondom het Dok. De opening vindt plaats op het nieuwe plein voor de Timmerfabriek door de drie achterkleinzonen van de heer Smits, destijds uitbater van Hotel Albion. DjembeFola Middelburg brengt zijn muzikale klanken ten gehore op de Albionkade. Inter Scaldis pipes & drums, Deltaband Vlissingen en Young & Fresh (brassband) zijn te horen bij de muzikale rondgang rondom het Dok.

Reactie schrijven

Commentaren: 0