Boekenweek in het ’t Spui thema: Eerste liefde

In deze week vinden in Boekhandel ’t Spui diverse activiteiten plaats.De 87ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt plaats van zaterdag 9 tot en met maandag 18 april 2022.  

Deze Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. “Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers.”

5 april John Brosens
In samenwerking met uitgeverij Het paard van Troje verzorgen wij de presentatie van het nieuwe boek van John Brosens: Hoe Alva zijn fles verloor. Het boek is een verslag over de revolte die op 6 april 1572 plaatsvond, een cruciale gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis. John deed veel research voor dit boek en zal over de totstandkoming vertellen en uiteraard zijn boek signeren. U bent van harte welkom op dinsdag 5 april aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden wordt op prijs gesteld.

13 april Lezing en Signeersessie Josephine Rombouts
Onlangs bracht Josephine Rombouts een vierde deel uit in de Cliffrock Castle Serie. Het gevaar van Cliffrock Castle speelt zich opnieuw af op het Schotse kasteel en is misschien wel haar meest persoonlijke en 'gevaarlijke' tot nu toe. Het kreeg al prachtige recensies en we zijn dan ook blij dat Josephine ons opnieuw wil bezoeken tijdens de Boekenweek met het thema Eerste Liefde! Iedereen is welkom om erbij aanwezig te zijn en de toegang is gratis. Aanmelden mag (niet verplicht) via info@boekhandelspui.nl

15 april Lisa Weeda met Aleksandra
Dolblij en vereerd zijn we dat Lisa Weeda, schrijfster van de prachtige, aangrijpende roman Aleksandra naar Vlissingen komt! Vooral nu er een verschrikkelijke oorlog woedt in het land van haar familie, Oekraïne. Lisa Weeda werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét literaire talent van het jaar en ze staat met deze debuutroman op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. Iedereen is welkom haar bezoek bij te wonen, waarbij ze zal voordragen uit het boek en achteraf boeken signeert. De toegang is gratis en aanmelden via info@boekhandelspui.nl wordt op prijs gesteld.

16 april Signeersessie Bert Wagendorp met Phoenix
Bert Wagendorp gaat met zijn nieuwe roman op tournee door Zeeland tijdens de Boekenweek en op Zaterdag 16 april is hij bij ons te gast.

Waar 'Phoenix' over gaat:
Winterswijk, 1847. Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achterna reist, die in New York carrière maakt als fotograaf. Daar opent zich een nieuwe wereld. Zo kruisen krantentycoon Gordon Bennett van The New York Herald, dichter Walt Whitman, actrice Ada Clare en de abolitionist John Brown zijn pad.

Het is de vooravond van de Amerikaanse Burgeroorlog en Abel bereidt zich voor op een nieuwe rol: die van oorlogsverslaggever. Intussen blijft hij geobsedeerd zoeken naar de verantwoordelijken voor de ondergang van zijn familie. Phoenix is een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw. Phoenix is het eerste deel van een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten. Iedereen is welkom erbij te zijn, aanmelding niet verplicht en de toegang is gratis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0