Veel belangstelling voor officiële opening van de Albionkade

Een groot aantal belangstellenden nam zaterdagmiddag 9 april deel aan een rondje wandelen over de kades. Om 14.00 uur werd de Albionkade op het Scheldekwartier feestelijk geopend door middel van de onthulling van het naambord. De nieuwe kade werd geopend op het plein voor de Timmerfabriek door de achterkleinzonen van de heer A.W. Smits, destijds uitbater van Hotel Albion. 

Groot aantal belangstellenden voor de opening van de Albionkade © Multranet Media

Met de oplevering van dit werk zijn de omvangrijke werkzaamheden rondom het Dok afgerond en is het ‘rondje Dok’ compleet. Iedereen werd na de onthulling uitgenodigd om onder begeleiding van enkele muziekkorpsen het rondje te wandelen.

Vernoeming Hotel Albion
De Albionkade is vernoemd naar het beroemde Hotel Albion, gelegen op de hoek van de Koningsweg en de vroegere Ruyterstraat. Het hotel lag naast de Timmerfabriek, waar nu het appartementencomplex C-Dock verrijst. Qua uitstraling concurreerde het hotel met Grand hotel Britannia op de Boulevard. Hotel Albion werd geopend in 1890 en helaas door een brand verwoest in 1932.

Reactie schrijven

Commentaren: 0