Start sloop winkelpand Aldi Vlissingen

Met ingang van april is begonnen met de sloop van het winkelpand van de Aldi aan de Glacisstraat 22 in Vlissingen, om plaats te maken voor een geheel nieuw te bouwen Aldi filiaal. Er is een tijdelijke winkel ingericht op de lager gelegen parkeerplaats aan de Spuikomweg, deze zal dienst doen tot de nieuwbouw is gerealiseerd.

Filiaal Aldi Glacisstraat 22  © Multranet Media

De sloop en de nieuwbouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. In het winkelpand waren in het verleden diverse warenhuizen/supermarkten gevestigd zoals: Torro, Vendet,Charles Vögele, Edah en daarna Aldi. 

Nieuwe winkel
Aldi BV. voorziet de realisatie van een aantrekkelijk winkelpand met aantrekkelijke gevels aan alle zijden van het pand, wat inspeelt op het binnenstedelijk karakter van de locatie en de ruimtelijke context. Beoogd is de realisatie van een winkel welke op de eerste verdieping ruimte (1500m²) biedt aan de supermarkt. Het nieuwe filiaal zal een aansprekend pand worden met veel glas en donkere stenen.

Parkeergarage
Ook komt er op de begane grond (onder de nieuwe Aldi) een eigen parkeergarage voor de supermarkt met 75 parkeerplaatsen. Het laden en lossen door Aldi BV. zal plaats vinden aan de zijde van de Glacisstraat en inpandig. Met het inpandig laden en lossen wordt de overlast voor omwonenden beperkt.

Lees ook: Aldi Vlissingen opent tijdelijke winkel vanwege nieuwbouw 

Reactie schrijven

Commentaren: 0