Bevrijdingsfestival Zeeland: muzikaal spektakel zoals vanouds

Het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen belooft zoals vanouds, een muzikaal spektakel te worden. Naast de diverse muziekpodia, is er een ruim aanbod aan inhoudelijke voorstellingen en lezingen. Al eerder is Duncan Laurence bekend gemaakt. Enkele andere grote namen dit jaar zijn; Meau, Alain Clark, Roxeanne Hazes en Bryan MG.

De opzet en lay-out van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 zijn in een nieuw jasje gestoken. Diverse factoren hebben ervoor gezorgd dat een deel van het evenement, waaronder het Plein van de Vrijheid, het hoofdpodium en Liberty Dance Stage, dit jaar verhuizen naar het Scheldekwartier. Ook zullen de inhoudelijke activiteiten verspreid van het Scheldekwartier tot in het winkelgebied plaats vinden.

Programma Bevrijdingsfestival Zeeland 2022

Op de mooiste locaties in de binnenstad van Vlissingen zijn er gedurende de dag activiteiten voor jong en oud. Zowel muzikaal als inhoudelijk staat er een vol programma op de planning. De organisatie vindt het belangrijk dat jong en oud meegenomen worden in het belang van onze vrijheid en meer kennis van en over elkaar krijgen. Op het programma staat o.a. het Vrijheidscollege van Ferry van Zandvliet, overlevende van de aanslag in Bataclan, over wat het betekent om op de vlucht te moeten slaan, om alles achter te laten en te zoeken naar een plek waar je veilig bent.

Daarnaast zullen dansers van kleur hun verhaal vertellen in 6 solovoorstellingen genaamd TINTEN. 's Avonds is er een dialoogtafel onder leiding van schrijfster Henna Goudzand waarin de thema's uit haar boek ' De geur van bruine bonen' besproken worden onder het genot van een maaltijd. Reserveer voor bovenstaande voorstellingen je gratis ticket via de website van het Bevrijdingsfestival Zeeland.

Kinderprogramma
Voor de kinderen is er weer een speciaal programma samengesteld op het Plein van de Vrijheid met o.a. een workshop rappen, een levensgroot memory spel en een kids dj. Van 13u00 tot 15u00 zal schrijfster Henna Goudzand en haar illustrator van het kinderboek ' Op de rug van Bigi Kaiman' een bijzondere kinderworkshop verzorgen in Boekhandel ‘t Spui. Dit boek verhaalt het Slavernijverleden maar dan op een kindvriendelijke manier.

Headliners
Zes muziekpodia staan klaar met een reeks aan topartiesten en bands. Enkele grote namen dit jaar zijn; Meau, Alain Clark, Roxanne Hazes, Bryan MG, Ashafar, Earl Jackson, Mason en Dr. Lektroluv.

Al eerder is zanger Duncan Laurence aangekondigd als een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid en komt per helikopter naar Vlissingen om een spetterend optreden te geven. Het volledige programma en de line-up zijn te vinden op bevrijdingsfestivalzeeland.nl.
Roxanne Hazes

Reactie schrijven

Commentaren: 0