Onderzoek: 1 op de 10 volwassenen in Zeeland is gescheiden

In 2021 was 9,8% van de volwassen Zeeuwen gescheiden. Wel verschilt dit scheidingspercentage sterk per gemeente. Zo heeft in Vlissingen zelfs 12% van de volwassenen een echtscheiding achter de rug. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente scheidingsdata van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ten opzichte van het landelijk gemiddelde (9,3%), heeft Zeeland een relatief hoog scheidingspercentage. Ten opzichte van 2020 nam het aandeel gescheiden inwoners vorig jaar in elke Zeeuwse gemeente toe. Deze toename varieerde van +0,01% in Middelburg tot +0,39% in Noord-Beveland.

In 2021 vonden er in Nederland 11,6% minder echtscheidingen plaats dan in 2020. Vorig jaar werden 25.600 huwelijken ontbonden, een jaar eerder waren dat er bijna 29.000. “Het blijft natuurlijk gissen hoe het komt dat er minder mensen zijn gescheiden. Een reden kan de krapte op de woningmarkt zijn”, aldus Marga Lankreijer hypotheekexpert van Independer.

Gemeentelijke uitschieters: Vlissingen en Reimerswaal
Het aantal gescheiden inwoners verschilt sterk per gemeente. Naar verhouding wonen in Zeeland de meeste gescheiden mensen in Vlissingen. In deze gemeente is zelfs 12% van de inwoners gescheiden. De top 5 gemeenten in Zeeland met het hoogste scheidingspercentage is:

    Vlissingen (12% van de volwassenen is gescheiden)
    Noord-Beveland (11,5% van de volwassenen is gescheiden)
    Terneuzen (10,8% van de volwassenen is gescheiden)
    Goes (10,7% van de volwassenen is gescheiden)
    Middelburg (10,4% van de volwassenen is gescheiden)

Aan de andere kant van het spectrum spant juist Reimerswaal de kroon. Deze gemeente heeft namelijk het laagste scheidingspercentage van Zeeland: 6,7% van de inwoners.

Kijk hier hoeveel mensen er zijn gescheiden in jouw gemeente.

Reactie schrijven

Commentaren: 0