· 

Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand. 

Langste reisafstand onder Vlissingers
Vlissingers werken van alle Zeeuwen het verst van huis. Zij reizen gemiddeld 36,6 kilometer om bij hun werk te komen. Vanuit Reimerswaal zijn werknemers juist het kortst onderweg met gemiddeld 27,3 kilometer.

3,3% afname woon-werkafstand in Zeeland
Ondanks de grote reisafstanden, nam het woon-werkverkeer onder Zeeuwen wel met 3,3% af in de afgelopen vijf jaar. In Hulst nam de reistijd sinds 2016 het sterkst af, met 11,2%. Ook in Sluis (-8,5%) en Kapelle (-7,5%) vonden veel inwoners een baan in de buurt.

Nederlanders wonen gemiddeld steeds dichter bij werk
Landelijk gezien zijn werknemers sinds 2016 2,2% dichter bij huis gaan werken. Gemiddeld legt een werkende Nederlander 22 kilometer af naar kantoor. Noord-Hollanders en Zuid-Hollanders reizen het kortst naar hun werk, namelijk gemiddeld 18,1 en 18,7 kilometer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0