· 

Toeristenbelasting Zeeland stijgt met 6,7% in 2022

Voor een overnachting in een Zeeuws hotel betaal je in 2022 6,7% meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Deze stijging is hoger dan het landelijk gemiddelde van 5,2%. Het gemiddelde tarief bedraagt in Zeeland dit jaar € 1,58 per persoon, per nacht. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Grootste stijging in Reimerswaal
In acht van de dertien Zeeuwse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. In Reimerswaal krijgen toeristen te maken met de grootste toename: het tarief steeg hier van € 0,65 naar € 1,00 per persoon, per nacht (+53,8%). Middelburg staat echter bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Zeeland: de toeristenbelasting bedraagt hier € 2,75. Borsele is de enige gemeente in de provincie die dit jaar geen toeristenbelasting int. In Hulst wordt van alle Zeeuwse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (€ 0,65).

Relatief lage toeristenbelasting in Zeeland
Ondanks dat de toeristenbelasting in Zeeland dit jaar meer toenam dan het landelijk gemiddelde van 5,2%, zijn toeristen relatief weinig geld kwijt aan belasting voor een overnachting in de provincie. In heel Nederland ligt het gemiddelde namelijk 45 cent hoger. In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld € 2,95 per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op € 11,29.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op deze website

Reactie schrijven

Commentaren: 0