Afsluitingen Vlissingse Boulevards in 2022

De boulevards Bankert, Evertsen en de Ruyter worden in 2022 van 1 mei tot en met 31 oktober alle weekenden en Nationale feestdagen tussen 12.00 en 24.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het slutingsregime voor de boulevards in 2022 vastgesteld. Dit is een uitwerking van de notitie ‘Verkeersregime Boulevards en de Boulevardsvisie’.

In gesprek
De leefbaarheid en levendigheid op en rond de Boulevards is een onderwerp waar veel Vlissingse bewoners, ondernemers en bezoekers een mening over hebben. Ze zijn immers van iedereen en het moet ook leefbaar zijn voor iedereen. Het college is daarom met betrokkenen in gesprek gegaan. Er is gevraagd om mee na te denken over mogelijke verbeteringen van de leefbaarheid en levendigheid. Het verkeersregime was daarbij steeds onderwerp van gesprek. Een uitdagend onderwerp, omdat niet iedereen daarbij dezelfde verbeterpunten voor zich ziet.

Wat gaat er veranderen?
De boulevards Bankert, Evertsen en de Ruyter worden in 2022 van 1 mei tot en met 31 oktober alle weekenden en Nationale feestdagen tussen 12.00 en 24.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
De boulevards Bankert en Evertsen worden in juli en augustus dagelijks afgesloten tussen 12.00 en 24.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.
De rijrichting op Boulevard de Ruyter wordt omgedraaid per 1 juli 2022.
De parkeerplaatsen aan de Coosje Buskenstraat ter hoogte van huisnummers 6-142 worden uitsluitend bestemd voor vergunninghoudersparkeren.

Evaluatie
Het college streeft naar een helder en eenvoudig te communiceren sluitingsregime. Tijdens het seizoen zullen we op en rondom de Boulevards de parkeerdruk en het verkeersaanbod monitoren. Na het seizoen wordt het sluitingsregime geëvalueerd en bieden we de gemeenteraad een nieuw voorstel aan over de afsluitingen voor de volgende jaren.

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  John (zaterdag, 30 april 2022 08:40)

  De gemeente is goed bezig om lokale bezoekers weg te jagen. Ik doe al jaren rustig een rondje boulie en zet mijn auto graag weg vlak voor de restaurants.
  Westkapelle is nog een voorbeeld waar nu betaald moet worden om te parkeren op de dijk, bijna geen NL kentekens meer te zien, alleen Duitsers.

 • #2

  V .Lieshout (zondag, 08 mei 2022 23:52)

  Kom al 25 jaar zo.n 10 keer per jaar naar een hotel op de boulevard gaf 6a700 euro uit voor een weekend maar nu zoeken we elders vertier ga toch niet de halve stad door met mijn koffers.Dag Vlissingen.

 • #3

  Koko Basta (zaterdag, 18 juni 2022 02:18)

  Jammer, in de zomer niet naar Vlissngen. Ik zal het missen....

 • #4

  Frans Hals (vrijdag, 08 juli 2022 12:20)

  Leuk dat nieuwe beleid, wilt de gemeente alle staten van Gemeente Vlissingen afsluiten voor gemotoriseerd vervoer, iedere burger heeft recht op leefbaarheid en levendigheid in zijn omgeving, wat krom dat dit alleen maar kan voor de boulevard bewoners. Shandalig gewoon, ook leuk voor mindervalide mensen die willen genieten van de leefbaarheid en levendigheid die bij een boulevard hoort. Zorg gewoon ervoor dat aciocaal gedrag hard aangepakt word in Vlissingen voordat dit tot overlast kan leiden. Nu word er alleen een probleem verplaatst. (op deze manier blijft het probleem) Heel jammer dat er nu minder plezierig genoten kan worden van onze mooie boulevard door iedereen (en niet alleen boulevard bewoners)

 • #5

  Kolle (woensdag, 31 augustus 2022 21:21)

  Waarom is het dan afgesloten op woensdag 31 augustus 2022 om 21:00 uur. Geen weekend, geen feestdag.
  Was altijd onze afsluiter van een dagje strand (Domburg): over de boulevard van Vlissingen en dan naar huis. De kinderen vonden het altijd schitterend. Zo jammer dat we ze moesten teleurstellen (en het waaide net iets te hard, waardoor het net te fris was).