Hotelboot Koningin Emma verwelkomt eerste gasten

Vlissingen, 30 april – In de binnenhaven van Vlissingen ligt het Motorschip Koningin Emma uit 1933. Het historische schip is getransformeerd tot Hotelboot Koningin Emma - een luxe hotelboot met 10 kamers, en verwelkomt vandaag haar eerste gasten. Hotelboot Koningin Emma is onderdeel van Kloeg Collection. Dit familiebedrijf exploiteert sinds 2013 verschillende vakantieverblijven en restaurants in Zeeland.

Interieur Hotelboot Koningin Emma  Foto: Angela Verdam van Scherp! Fotografie

Terugkeer naar Het Dok
Het Motorschip Koningin Emma heeft een rijke geschiedenis. Ze fungeerde al als veerboot, sportvisboot, logementsschip en zelfs even als nachtclub in Rotterdam. Op 31 maart 2021 is de Koningin Emma weer teruggekeerd naar Zeeland en grondig gerestaureerd door Scheepswerf Reimerswaal. Acht maanden later heeft zij haar uiteindelijke ligplaats gevonden aan de Houtkade in Vlissingen, de plek waar het schip destijds is gebouwd. “En vandaag begint ze aan een nieuw hoofdstuk als Hotelboot Koningin Emma.” vertelt hotelexploitant Michel Kloeg. “Gasten kunnen hier genieten van een luxe verblijf en zich onderdompelen in haar rijke historie.”
 
Slapen op het water
Hotelboot Koningin Emma beschikt over 10 luxe ‘hutten’ waar gasten kunnen overnachten. Michel Kloeg vertelt: “Met z’n tweetjes kan je hier van een bijzonder verblijf genieten. Vanuit de kamer kijk je via de patrijspoorten zo de haven in.” Elke kamer is uitgerust met een ruim boxspringbed, een zitje en eigen badkamer met regendouche. Het ontbijt wordt geserveerd in de voormalige salon. “Gasten zijn ook van harte welkom om te komen ontbijten, borrelen en dineren bij Gastrobar de Timmerfabriek.“ aldus Laurens Mulder, hotelmanager van de Timmerfabriek. De Koningin Emma en de naastgelegen Timmerfabriek waren van oudsher al nauw met elkaar verbonden: het interieur van het schip is in de Timmerfabriek gebouwd. Ook nu staan de twee samen sterk. Het team van Hotel de Timmerfabriek verzorgt onder andere de check-in en staat beschikbaar voor gasten van de hotelboot. “En zo is het cirkeltje weer rond”, aldus Mulder.

Kloeg Collection
Michel en Sophie Kloeg staan aan het hoofd van Kloeg Collection. Inmiddels hebben ook kinderen Nina, Laura en Floris zich aangesloten bij het familiebedrijf. Kloeg Collection exploiteert luxe 4-sterren vakantieverblijven op verschillende locaties in Zeeland. Er wordt gestreefd naar een beleving op 5-sterrenniveau door blijvend te herinvesteren in de accommodaties en gasten een zo vriendelijk en gastvrij mogelijk verblijf te bieden.

Foto's: Angela Verdam van Scherp! Fotografie

Reactie schrijven

Commentaren: 0