· 

Succesvolle en zonnige editie van Bevrijdingsfestival Zeeland 2022

Een gloednieuw festivalterrein met vier stages, twee podia in de binnenstad, talloze ontmoetingen, verhalen over vrijheid, live-radio, kindervermaak, lezingen, gezamenlijke maaltijden, heel veel zonneschijn en hier en daar een lekker drankje vormden na twee jaar wachten de perfecte ingrediënten voor een bijzonder succesvol verlopen editie van Bevrijdingsfestival Zeeland. Ruim 40.000 mensen bezochten het grootste gratis festival van Zeeland.

Plein van de Vrijheid, Scheldekwartier  Foto: Johan van der Heijden

Eindelijk weer écht samen vieren
Het was eindelijk weer mogelijk om Bevrijdingsfestival Zeeland écht samen te vieren. Het feit dat dat kon zorgde al voor een goede sfeer, maar het mooie nieuwe festivalterrein in het Scheldekwartier, de enthousiaste optredens en het zonnige weer droegen daar ook zeker enorm aan bij. Festivalorganisatie  Cultuurwerf kijkt dan ook tevreden terug op de dertigste editie van Bevrijdingsfestival Zeeland. Directeur
Pieter Ventevogel: “Wat hebben we hiernaar uitgekeken en wat was de sfeer goed. Ik heb veel blije gezichten gezien in het publiek en veel enthousiaste reacties gehoord. Mensen vonden het fijn om elkaar weer te ontmoeten en niet alleen bij de muziekpodia, ook bij ons inhoudelijke programma. Er waren veel
uitverkochte voorstellingen. Ik ben blij dat er veel interesse en waardering was voor de H.M. van Randwijklezing, het Vrijheidscollege en ook zeker voor onze nieuwe initiatieven zoals Stadup for Freedom, de theatervoorstelling ‘Steen’ en dansvoorstelling ‘Tinten’.

Optredens op de muziekpodia
Op de muziekpodia was het aanbod zeer divers. Er waren grote namen zoals Meau, Alain Clark, Dr Lektroluv  en Roxanne Hazes, maar er was ook ruimte voor talenten van Kunstbende en opkomende namen zoals Benr en Prins S. en de Geit die het publiek goed meekregen. Ook Ambassadeur van de Vrijheid Duncan Laurence maakte een onuitwisbare indruk met een muzikaal tot in de puntjes verzorgd krachtig optreden.

Terugkijken en napret
Op de sociale mediakanalen van het Bevrijdingsfestival Zeeland kun je foto’s van het festival bekijken en op omroepzeeland.nl is de H.M. van Randwijklezing door burgemeester Aboutaleb terug te zien.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marian (vrijdag, 06 mei 2022 15:10)

    Wij vonden de locatie niet leuk.Te weinig punten om drinken te halen en te weinig toiletten.Van ons mag het weer als vanouds op het Bellamypark.