Gratis familieportret laten maken in muZEEum

In het weekend van 21 en 22 mei kan iedereen gratis kennismaken met de nieuwe aanwinst van het Zeeuws maritiem muZEEum: het familieportret van Michiel de Ruyter. Om de komst van dit nieuwe topstuk te vieren kunnen alle bezoekers gratis een familieportret laten maken.

Familieportret van Michiel de Ruyter   © Zeeuws maritiem Muzeeum

Het familieportret maakt vanaf 20 mei onderdeel uit van de tentoonstelling Rampjaar 1672: Michiel de Ruyter, redder des vaderlands. In de tentoonstelling is een speciale fotowand waar bezoekers zelf een familieportret kunnen maken. Tijdens het gratis weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei is er tussen 13.00u en 16.00u een professionele fotograaf aanwezig. Het Zeeuws maritiem muZEEum heeft het levensgrote familieportret van Michiel de Ruyter langdurig in bruikleen gekregen van het Rijksmuseum. Het topstuk heeft een prominente plek in de Pronkzaal van het Lampsinshuis.

Het familieportret van De Ruyter, met de afmeting van drie bij vier meter, is door de portretschilder Juriaen Jacobszn. in opdracht van De Ruyter zelf geschilderd. Op het schilderij staat het echtpaar Michiel en Anna de Ruyter afgebeeld, samen met hun kinderen, schoonzoon en kleinkind. Het is het enige familieportret van de familie De Ruyter. Het schilderij is recentelijk volledig gerestaureerd in opdracht van de stichting Michiel de Ruyter. Het familieportret is voor het muZEEum een unieke aanvulling op de Michiel de Ruyter-collectie.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0