· 

Miniatuurpaardjes Smokey en Dalton bezochten Zeeland

Afgelopen Vrijdag (20 mei) en Maandag (23 mei) zijn twee miniatuurpaardjes naar Zeeland gekomen om op bezoek te gaan bij zieke en dementerende ouderen in verzorgingshuizen.

Archipelschool de Lichtboei in Westkapelle  © SmokeyHelpt.nl

En we zijn ook nog spontaan langs gegaan bij kinderen op een basisschool Archipelschool de Lichtboei in Westkapelle. Normaal komen de miniatuurpaardjes bij zieke kinderen, dit keer gingen we langs bij een normale basisschool.

Smokey en Dalton hebben bezoeken gebracht aan:
    (SVRZ) Egelantier in Oostkapelle
    (Zorgstroom) Hof Mondriaan in Middelburg
    (SVRZ) De Kreek in Westkapelle
    Archipelschool de Lichtboei in Westkapelle
    (SVRZ) Waterwel in Aagtekerke

Hoe is het idee voor SmokeyHelpt ontstaan?
Smokey is als veulen van 6 maanden oud gered uit een brandende stal. Hierbij is hij zijn moeder verloren. Als gevolg van deze brand is Smokey zodanig ziek geworden dat hij heeft moeten vechten om in leven te blijven. Door alle liefde en verzorging welke hij van mij heeft gekregen is hij inmiddels gezond. Hier heeft best veel tijd en geduld ingezeten, maar ik heb er een super lief en mooi miniatuurpaardje voor terug gekregen, waar ik een speciale band mee hebt opgebouwd. Smokey was nog net geen 2 jaar oud toen ik hem mee nam naar een carnavalsoptocht waar alleen kinderen in mee liepen. De kinderen waren zo enthousiast en Smokey reageerde eigenlijk heel erg goed op alle drukte en aandacht. Dit bracht mij op het idee om met hem naar zieke kinderen te gaan. Hopelijk "vergeten" de kinderen dan even dat ze ziek zijn en kunnen ze hier kracht uit halen.

Wie zitten er achter SmokeyHelpt?
SmokeyHelpt is ontstaan in Januari 2018 op initiatief van mijzelf, Dennis Versteeg (eigenaar van Smokey en Dalton). Ik woon in Klimmen (gemeente Voerendaal), ben 30 jaar oud en werk als buschauffeur bij Arriva in het Limburgse Heuvelland. Samen met mijn vriendin Priscilla Versteeg-Vranken (30), afgestudeerd in de pedagogiek en werkzaam op een kinderopvang, gaan we naast ons werk in onze vrije tijd met de miniatuurpaardjes Smokey en Dalton op bezoek bij zieke kinderen en ouderen.

SVRZ Egelantier in Oostkapelle  © SmokeyHelpt.nl

Hoe zijn de ervaringen van de bezoeken van SmokeyHelpt?
De reacties die we krijgen op onze bezoeken met Smokey en Dalton zijn mooi, ook door familie van de bezochte kinderen en ouderen krijgen we de mooiste verhalen te horen hoe ze het bezoek ervaren hebben. We krijgen ook heel vaak de vraag van de kinderen en ouderen of we snel weer met de miniatuurpaardjes op bezoek komen omdat ze er zo van genoten hebben. Bij de kinderen zie je echt dat ze even vergeten dat ze ziek zijn, en het is prachtig om te zien hoe ze met Smokey en Dalton knuffelen en sommige zelfs een stukje willen lopen. Bij de ouderen is het prachtig om te horen welke herinneringen het bij ze naar boven haalt, dit vertellen ze ook altijd vol trots, en het stukjes wortel voeren aan Smokey en Dalton is altijd een groot feest. Elk bezoek is anders, en soms heel confronterend, maar een ding is zeker, dit is waar we het voor doen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0