· 

Geen financiële steun voor vissersvloot

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een verzoek van de leden Van der Plas (BBB) en Van Haga aan de regering verworpen om vissers financieel te compenseren.

Viskotter © Multranet Media

Twee maanden geleden gaf de Europese Commissie groen licht voor 35.000 euro staatssteun uit het Europees Visserijfonds per bedrijf. Van der Plas en Van Haga dienden een motie in, met het verzoek om dat bedrag aan Nederlandse visserijbedrijven toe te kennen om zo de vloot voor een financiële catastrofe te behoeden. Niet meer dan 32 van de 150 volksvertegenwoordigers gaven donderdag steun aan die oproep. Alle vier regeringspartijen stemden tegen, terwijl CDA’er Boswijk eerder in de week nog kamervragen stelde over het uitblijven van financiële steun voor de visserijbedrijven. Moties met dezelfde strekking voor steun aan glastuinbouwers en agrarische bedrijven werden eveneens met grote meerderheid door de Tweede Kamer verworpen.


Kabinetslijn

Bij de schriftelijke behandeling van de Landbouw- en Visserijraad stelden de regeringspartijen VVD en CDA en ook de SGP zich ernstig zorgen te maken over de toekomst van de Nederlandse kottervissers en werden vragen gesteld over de vertraging van de saneringsregeling. Zonder toestemming van de Europese Commissie is openstelling niet aan de orde, reageert LNV-minister Staghouwer. Lees verder via deze link.

Bron: Visserijnieuws

Reactie schrijven

Commentaren: 0