SGP: Zorgen om tekort groot aantal (basis) medicijnen

Op dit moment is er een ernstig tekort aan (basis) medicijnen. Het gaat op dit moment om 500 – 1000 soorten medicijnen en als gevolg daarvan hebben veel inwoners van onze gemeente dus simpelweg geen medicijnen.
Om maar één voorbeeld te noemen: een simpele luchtwegverbeteraar is pas leverbaar in week 35.

Foto: Pixabay

Da’s benauwd leven tot 1 september…
De SGP heeft niet het idee dat dit aan de apotheken ligt, de apotheekmedewerkers doen hun stinkende best, maar aan het systeem “daarboven”. Maar of het nu aan ons zorgstelsel ligt, de zorgverzekeraars, de oorlog in Oekraïne, post-Covid tijdperk of wat dan ook; het is simpelweg geen excuus!

De SGP snapt best dat je een keer een dag moet wachten, paracetamol uit Polen kan krijgen of een medicijn met een andere naam en dezelfde werkzame stof. Maar als we praten over zo’n groot aantal medicijnen dat niet leverbaar is, het basismedicatie betreft en je daarbij ook nog eens heel erg lang moet wachten - en dit zoveel inwoners van onze gemeente betreft - dan is het tijd voor actie!

Artikel 34-vragen RvO “tekort groot aantal (basis) medicijnen”
Daarom stellen wij hierover vragen aan het College:
⦁    Bent u van bovenstaande situatie op de hoogte?
⦁    Bent u met de SGP van mening dat dit een probleem is voor veel inwoners van onze gemeente?
⦁    Wilt u met spoed contact opnemen met de zorgverzekeraars, apotheekorganisaties, ADRZ en/of Erasmus MC, andere betrokken partijen en de Zeeuwse gemeenten om samen rond te tafel te gaan zitten en er voor te zorgen dat de medicijnvoorraden zo spoedig mogelijk weer op orde zijn?
Wij zien uw antwoorden op onze vragen tegemoet.

Fractie SGP
Cor Tromp
Lilian Janse-van der Weele

Reactie schrijven

Commentaren: 0