Boekpresentatie ‘Bunkers rond hotel Britannia1940-1944’

Afgelopen vrijdagmiddag 3 juni hield Hans Sakkers een boekpresentatie bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen over het boek ‘Bunkers rond hotel Britannia 1940-1944’, wat is uitgegeven door de Stichting Bunkerbehoud en geschreven door Hans Sakkers, Hans Houterman en Peter Heijkoop. 

Hans Sakkers signeert boek © Multranet Media

De auteur van het boek en vice-voorzitter van de Stichting Bunkerbehoud gaf voor een volle zaal in de voormalige oude bieb aan de Spuistraat een mooie presentatie van ruim een uur over de onlangs ontdekte bunker bij hotel Britannia. Maar ook de tweedewereld oorlog en de bunkers in Vlissingen die een rol speelden en de Slag om de Schelde kwamen ruim aan bod. Aan het einde van de boekpresentatie konden de genodigden vragen stellen aan Hans Sakkers die door hem werden beantwoord. Daarna was er een moment om het boek te laten signeren door Hans Sakkers. RTV Vlissingen was ook aanwezig om een korte samenvatting te maken van het geheel.
         
Eerste exemplaren uitgereikt
Op dinsdag 24 mei 2022 werd onze nieuwe publicatie ‘Bunkers rond hotel Britannia 1940 -1944, Duits marinehoofdkwartier in de Slag om de Schelde’ gepresenteerd. Aanwezig waren vertegenwoordigers van het Vlissingse gemeentebestuur, de Walcherse archeologische dienst, het gemeentearchief Vlissingen, Erfgoed Zeeland, en niet in de laatste plaats de bewoners van het appartementencomplex Bestevaer.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan inmiddels oud-wethouder cultuur de heer Rens Reijnierse en zijn opvolger Sal Cracau. Auteur Hans Sakkers nam de aanwezigen mee in de roemruchtige geschiedenis van hotel Britannia, een icoon in de geschiedenis van Vlissingen en Duits commandocentrum tijdens de Slag om de Schelde. Het was hier waar de Duitse bezettingsmacht op 3 november 1944 capituleerden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0