Sloop Winkelpand Aldi Vlissingen voltooid na val van de muur

Met ingang van april is begonnen met de sloop van het winkelpand van de Aldi aan de Glacisstraat 22 in Vlissingen, om plaats te maken voor een geheel nieuw te bouwen Aldi filiaal.

Sloop Aldi  © Multranet Media

Vertraging door duif
De sloop liep enkele weken vertraging op omdat er een duif zat te broeden in het gedeelte van de muur waarop de muurschildering was aangebracht. Omdat sommige duiven tot een bedreigde diersoort horen, werden de sloopwerkzaamheden uit voorzorg meteen gestopt.

Laatste restant muur
En dinsdagmorgen was het dan zover, het laatste restant van de oude Aldi (muur) ging tegen de vlakte en zo ook de bekende muurschildering. In het winkelpand waren in het verleden diverse warenhuizen/supermarkten gevestigd zoals: Torro, Vendet,Charles Vögele, Edah en daarna Aldi.

Nieuwe winkel
Aldi BV. voorziet de realisatie van een aantrekkelijk winkelpand met aantrekkelijke gevels aan alle zijden van het pand, wat inspeelt op het binnenstedelijk karakter van de locatie en de ruimtelijke context. Beoogd is de realisatie van een winkel welke op de eerste verdieping ruimte (1500m²) biedt aan de supermarkt. Het nieuwe filiaal zal een aansprekend pand worden met veel glas en donkere stenen.

Parkeergarage
Ook komt er op de begane grond (onder de nieuwe Aldi) een eigen parkeergarage voor de supermarkt met 75 parkeerplaatsen. Het laden en lossen door Aldi BV. zal plaats vinden aan de zijde van de Glacisstraat en inpandig. Met het inpandig laden en lossen wordt de overlast voor omwonenden beperkt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0