· 

Middeninkomens in problemen door hoge energierekening

Mensen met een middeninkomen die tot voor kort redelijk goed konden rondkomen, redden het steeds vaker niet zonder te bezuinigen of hun spaargeld te gebruiken. Door de hoge energieprijzen merkt deze groep nu voor het eerst dat zij onder de streep minder overhouden of tekort komen. Het Nibud trekt opnieuw aan de bel over deze ontwikkeling en roept hen op om hun inkomsten en uitgaven goed onder de loep te nemen.

‘Deze huishoudens komen niet allemaal direct in de schulden, maar het zijn wel huishoudens die wat moeten doen om ervoor te zorgen dat ze aan het einde van de maand nog geld overhouden’, legt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart toe bij BNR. In juli zullen de energieprijzen nog verder stijgen, wat voor sommige huishoudens tot nog hogere kosten zal leiden.

Van de Nederlandse huishoudens komt 38 procent moeilijk tot zeer moeilijk rond. Deze huishoudens hebben door de hoge energieprijzen waarmee ze nu te maken hebben, mogelijk nog meer moeite dan anders met het aan elkaar knopen van de eindjes. ‘Die groep geeft aan dat ze het in het dagelijks leven al lastig vindt om rond te komen. Ze worden nu al een tijdje geconfronteerd met de gestegen energieprijs en moeten echt gaan puzzelen en bezuinigen om het rond te kunnen krijgen.’ Lees verder via deze link.
Bron: Nibud

Reactie schrijven

Commentaren: 0