Boulevard Experience 2 daags festival

Het festival staat 11 en 12 juni in het teken van eten uit de regio. Er zijn verschillende Zeeuwse foodtrucks neergestreken op boulevard Evertsen waar naast mosselen ook andere regionale producten worden gepromoot.

Boulevard Evertsen  © RTV Vlissingen

Maar er is ook sport op het strand bij Pier 7 te zien, EK onder de 21 beachvolleybal, en straattheater muziek en andere activiteiten. Voor jong en oud er is voor ieder wat wils en de toegang is heel gratis!

Recordpoging
Zaterdagavond startte om 18:00 uur de recordpoging ‘Langste mosseltafel van Nederland’. Vooraf moesten kaartjes worden gekocht om aan te kunnen schuiven aan de mosseltafel om te genieten van een grote portie mosselen (1 kilo) inclusief brood en sauzen. Om 19:00 uur was het officiële telmoment, en dit keer schoven er 671 mensen aan. Helemaal officieel is dat aantal nog niet, omdat het nog moet worden geverifieerd door de organisatie. Het record was nog in handen van onze zuiderburen met 567.   

Guinness Book of records
In 2019 was er ook al een poging gedaan (eerste keer) in Vlissingen en toen was het aantal mosseleters iets meer dan 400. De pogingen van 2019 en dit jaar zijn oefeningen, en dus niet officieel. De oefeningen zijn de opmaat naar het grote werk in 2024. Dan is het de bedoeling om het officieel te laten registreren door het Guinness Book of records.       

Reactie schrijven

Commentaren: 0