· 

Douwe Eisenga presenteert Lavinia Meijer en Feico Deutekom in de Grote Kerk Veere

Zaterdag 25 juni komt het unieke harp-piano duo Lavinia Meijer en Feico Deutekom naar de grote Kerk Veere op uitnodiging van Douwe Eisenga. Een concert voor liefhebbers van modern klassiek door muziek van de 

Zeeuwse componist Douwe Eisenga alsook bewerkingen van hedendaagse componisten zoals Philip Glass.

Foto: Lavinia en Feico in actie  © Jacqueline Imminkhuizen

Douwe, Lavinia en Feico bewerkten samen Les Chants Estiveaux, oorspronkelijk door Eisenga gecomponeerd voor 4 piano’s. Daarnaast spelen Lavinia en Feico Les Chants d’Automne (arr. voor harp en piano) en For Mattia, (arr. voor harp) tijdens het concert in de Grote Kerk in Veere. Verder staan bewerkingen van Philip Glass (Suite from Candyman | arr. voor harp en piano & Facades | arr. voor piano), Meredith Monk, Wim Mertens, Yann Tiersen en Michael Nyman op het programma. Programmeur Bart Gabriëlse over dit bijzondere concept: “Sinds 2021 organiseert componist en pianist Douwe Eisenga uit Middelburg een serie concerten in de Grote Kerk Veere rondom zijn eigen muziek.

Soms zit Douwe zelf achter de piano. En soms komen er andere muzikanten die zijn muziek spelen, bewerken of die juist een inspiratie voor hem zijn. Deze samenwerking tussen Douwe Eisenga en de Grote Kerk Veere gaat door zolang er enthousiasme voor is en er leuke ideeën zijn. Voorheen was Douwe betrokken bij de programmering van de Zeeuwse Concertzaal.”


Over Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip 

Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.


Over Feico Deutekom

Feico Deutekom (1966) vervult een bepalende rol in de repetitieve of minimal music. Ruim tien jaar geleden was dat met het Attacca Ensemble, dat koorwerken voor zijn rekening nam van Philip Glass, Arvo Pärt en David Lang. Feico was initiatiefnemer van het Ensemble, zong en speelde piano, en verzorgde de meeste 

arrangementen. Feico bracht de afgelopen jaren twee piano albums uit, waarvan de laatste, met pianobewerkingen van ensemblemuziek van Philip Glass, op het prestigieuze composers label Orange Mountain Music verscheen. Feico is de eerste Nederlandse pianist die op dit label verschijnt. Naast zijn concerten als solist trad Feico de afgelopen jaren op met Philip Glass, Tara Hugo en Freek de Jonge. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0