· 

Belgische NH90 helikopter geeft demonstratie tijdens Rescue Vlissingen

De NH90 is een tweemotorige, multifunctionele helikopter. De helikopter is ontwikkeld als reactie op de NAVO-behoefte aan een militaire helikopter die zowel boven land als boven zee kan opereren. Tijdens Rescue Vlissingen, op woensdag 17 augustus, zal de Belgische NH90 helikopter een demonstratie geven.  

Belgische NH90 helikopter 

Niet geheel voor het eerst want de NH90 helikopter heeft al eens eerder een demonstratie gegeven tijdens een Rescue editie. Dennis Castel: “We zijn blij vandaag te mogen melden dat de Belgische NH90 helikopter te zien zal zijn tijdens een demonstratie op Rescue Vlissingen. Temeer omdat er op dit moment op militair gebied veel gebeurt in de wereld, en met die reden zal er aanzienlijk minder militair materiaal aanwezig zijn deze editie.”  

 

Enkele specificaties en prestaties van de NH90

Lengte:              19,56 meter

Gewicht:            11.000 kg

Max snelheid    305 km/h

Eerste vlucht:    18 december 1995 

Website: Rescue Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0