Schilderwerkzaamheden van start aan Museumschip ex-Hr.Ms. Mercuur

Onlangs zijn de werkpontons aangekomen en deze liggen nu in het dok van Perry om schilder-werkzaamheden aan de buitenkant van het schip mogelijk te maken. Ook is er een stelling aangebracht op het werkponton zodat alle delen van het schip bereikbaar zijn voor onderhoud.  

Schilderwerkzaamheden aan de Mercuur  © RTV Vlissingen 

Gouden bal gerestaureerd 

In de wintermaanden is het Gouden Bal het verblijf van de onderofficieren aan boord van het marineschip gerestaureerd en opnieuw ingericht. Aan de wanden en in de vitrines zijn foto’s, memorabilia en een schilderij van Hr.Ms. Cerberus te zien, dat de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) als schenking mocht ontvangen. 


Veteranen Bivak Vlissingen

En donderdag 16 juni maakte een delegatie van het Veteranen Bivak Vlissingen een excursie naar de Mercuur om alle aspecten van een marineschip te bewonderen, van navigatiebrug tot machinekamer. En natuurlijk is er veel bijgeleerd over de mijnen- en de torpedodienst.

 

Kanon steeds fraaier

Ruim een jaar geleden heeft Leen, oud-geschutskonstabel (= “kanonnier”) de restauratie van ons Bofors 40 mm kanon op zich genomen. Bij een eerste verkennend onderzoek bleek dat ons kanon een ratjetoe was van allerlei onderdelen die soms ook deels vergaan waren of niet origineel bij het kanon hoorden. Besloten werd het kanon in een visueel realistische staat te brengen en bepaalde delen nieuw te maken. Onlangs werd het visier teruggeplaatst, waarmee het er al meteen een stuk echter uitziet allemaal. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0