· 

Signeersessie Fedor de Groot bij Bruna Vlissingen

Thrillerschrijver Fedor de Groot was zaterdag 25 juni afgereisd naar Vlissingen op  uitnodiging van Peter en Elles Maas van Bruna Vlissingen om zijn boeken te signeren. 

Foto: Fedor de Groot  © Multranet Media 

Inmiddels heeft schrijver Fedor de Groot twee thrillers op zijn naam staan: de Scandinavische thriller ‘Sønderho’, waarmee hij de derde plek wist te bemachtigen in de VN Thrillergids Publieksprijs 2022 en ‘Novitsjok’, zijn tweede, zeer actuele thriller. De lezers zijn over beide boeken laaiend enthousiast.

Novitsjok

Eind 1989 ontsnapt CIA-agente Linda Brown in Abchazië op spectaculaire wijze aan Sovjetgeneraal Alexander Makarov. Ze verdwijnt samen met een groot aantal ampullen met het zenuwgas Novitsjok 11. Dertig jaar later wil de Zweedse milieuorganisatie Renad Värld de overbevolking van de aarde terugdringen door de inzet van hetzelfde zenuwgas. De Zweden vragen Makarov de ampullen te traceren. Hij accepteert de lucratieve opdracht, maar houdt er een eigen, duistere, agenda op na.In Berlijn krijgt rechercheur Monika Hedegaard een huiveringwekkend plan van de vroegere Oostduitse staatsveiligheidsdienst Stasi onder ogen dat in een archief is gevonden.

Sønderho

Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, linkt twee lopende zaken aan elkaar: een vermoorde vrouw die op haar lijkt en een gecodeerde dreigbrief. Vanwege een onverklaarbare DNA-match met haarzelf en het slachtoffer wordt Monika van de zaak gehaald. Samen met haar zus Isabel start ze een eigen onderzoek. Tijdens een confrontatie in een oud laboratorium in Sønderho, een dorpje op het Deense waddeneiland Fanø, komt het verleden opnieuw tot leven en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Reactie schrijven

Commentaren: 0