· 

Vikingen bivakkeren een weekend in Oost-Souburg

Het hele weekend van 8 t/m 10 juli is er van alles te doen op de Karolingenburg! Vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag bivakkeren de Vikingen van Het Vikinggenootschap uit Turnhout op de Karolingenburg in een authentiek Vikingdorp.

Foto ter illustratie  © Pixabay

Zij laten zien hoe de Vikingen vroeger leefden. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom om het Vikingdorp te bezoeken en mee te doen aan allerlei Vikingambachten (zoals bandweven, nålebinden, houtsnijden en touw slaan) en Vikingspellen (zoals Kubbs, ossentrekken en schildwortelen).

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 juli wordt de Karolingenburg in Oost-Souburg drie dagen lang omgetoverd tot een waar Vikingdorp waar van alles te doen is. Met als grootste publiektrekker het muzikaal spektakel ‘De Slag om Subburgh'. In deze muzikale voorstelling vertelt muziekvereniging Vlijt & Volharding samen met verteller Frans Limburg en zandtekenares Gerrie Hondius het verhaal van hoe het dorpje Subburgh in het jaar 880 opgeschrikt werd door plunderende Vikingen. Deze voorstelling, die geschikt is voor jong en oud, voeren wij maar liefst 3 keer op: op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag. Kaarten: €15 (regulier) / €7,50 (kinderen tot 18 jaar).


Maar hier blijft het niet bij! Om de Karolingenburg helemaal weer in de tijd van Vikingen terug te brengen, krijgen wij dat weekend bezoek van Het Vikinggenootschap. Zij kamperen het gehele weekend in een Vikingkampement op de Burg. Hier tonen zij het publiek hoe de Vikingen eeuwen geleden daadwerkelijk leefden. Het publiek is welkom om een kijkje te nemen in het dorp en deel te nemen aan allerlei Vikingactiviteiten en -spellen. Daarbij is er op zaterdag 9 juli van 10.00 tot 17.00 uur een gevarieerd programma met muziek en dans op het podium. Deze activiteiten zijn gratis te bezoeken!
Meer informatie en tickets.

Reactie schrijven

Commentaren: 0