· 

27,5% Zeeuwen: ‘huizenprijzen reden voor wisselen baan’

De huidige hoge huizenprijzen zijn ook in Zeeland van invloed op de arbeidsmarkt. Bijna drie op de tien Zeeuwen geven aan dat de huizenprijzen een rol spelen bij het veranderen van werkgever (27,5%).

Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht.

Zelf kansen vergroten op de woningmarkt
Een hoger salaris kan helpen om meer kans te maken op de woningmarkt. Landelijk gezien zijn salarisonderhandelingen en veranderen van werkgever de belangrijkste stappen die werkenden willen nemen voor een hoger salaris. Om meer inkomsten te genereren, willen Zeeuwen vooral onderhandelen over hun salaris. Om- en bijscholing is minder in trek. Vergeleken met de rest van Nederland, zijn Zeeuwen namelijk minder bereid om een opleiding te volgen voor een hoger salaris (16,5% ten opzichte van 28,3% landelijk).

Voor een hoger salaris zijn Zeeuwen vooral bereid tot:
    Onderhandelen over salaris (34,1%)
    Veranderen van werkgever (27,5%)
    Meer uren werken (17,6%)
    Een opleiding volgen (16,5%)
    Voor zichzelf beginnen (11%)

Veel zorgen over kopen van een huis
De meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over de hoge huizenprijzen (54,8%). Met name bij vrouwen leeft dit: 61,6% van hen geeft aan dat ze somber gestemd zijn over de huidige woningmarkt. Bijna de helft van de jonge Nederlanders geeft aan dat zij een huis dat aan hun wensen voldoet niet kunnen betalen. Onder 35-plussers gaat om een op de drie ondervraagden.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op deze website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0