· 

Festival Onderstroom 2022 weer op het Scheldekwartier

Het Festivalhart van Festival Onderstroom is dit jaar wederom op het Scheldekwartier. Maar er zijn ook optredens in de gehele binnenstad, in het Stationsgebied en op de Westerscheldeferry. Op het Bellamypark vind je straattheater en mobiele acts langs de terrassen. Zaterdag 9 en zondag 10 juli is er op de Oude Markt een programma met Spaans thema.

Festival Onderstroom op het Scheldekwartier  © RTV Vlissingen

Festival Onderstroom kan weer als vanouds doorgaan
Vrijdagmiddag om 15.00 uur gingen de eerste optredens van start, en we gingen namens RTV Vlissingen op de eerste dag een kijkje nemen op het Scheldekwartier wat er zoal te doen was. Vanaf zaterdag zijn er ook optredens in de gehele binnenstad; Stationsgebied, in de winkelstraten, op het Bellamypark en op de Oude Markt in Vlissingen. Festival Onderstroom is gratis toegankelijk, maar niet voor niets! Tip: neem wat kleingeld mee in je portemonnee voor de artiesten, zij gaan na afloop van de voorstelling met de pet rond.

Programma
De groep Omnivolant komt met haar spectaculaire trapeze-act 'Gravity is a mistake' naar Vlissingen, en is daarmee één van de headliners van het festival. De heren van Surprise Effect verrassen met hun act door de wervelende combinatie van theater, acrobatiek, comedy en dansmoves. Dit is óók echt een must-see van het festival.

Calor
De Spaanse artiest Jean-Philippe Kikolas beleeft met zijn hartverwarmende éénmanscircus Calor op Festival Onderstroom zijn Nederlandse première. Kikolas speelt in een prachtig decor in de Machinefabriek een voorstelling met een wel heel actueel thema: een vluchteling is op zoek naar warmte. Die zoektocht wordt in een prachtig en intiem decor verbeeld door middel van allerlei circustechnieken en slapstick-capriolen. Een onvergetelijke voorstelling voor jong en oud.

Informatie
Het volledige programma van Festival Onderstroom Vlissingen vind je op de website festivalonderstroom.nl. Voor 5 verschillende festivalspecials (waaronder Calor) geldt er betaalde entree. Tickets zijn te koop via de site van de organisatie. Het Festivalhart is op vrijdag geopend van 15.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en op zondag geopend van 13.00 tot 19.00 uur. Actuele informatie over Festival Onderstroom is te vinden op festivalonderstroom.nl.  
 
Organisatie
Festival Onderstroom wordt georganiseerd door de Cultuurwerf Vlissingen. De Cultuurwerf is ook organisator van het Bevrijdingsfestival. Meer informatie over de Cultuurwerf is te vinden op cultuurwerf.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0