· 

Vlissingse kermis op nieuwe locatie in Scheldekwartier

Na een periode van gesloten horeca en evenementen die niet zijn doorgegaan, is hier nu gelukkig meer ruimte voor!

Archieffoto (2017) Kermisattractie  © Multranet Media

De gemeente Vlissingen heeft een vergunning ingediend voor de organisatie van het Kermis Festival Vlissingen 2022. Dit festival vindt van 15 tot en met 24 juli 2022 plaats rondom de Jan Weugkade in het Scheldekwartier. Omdat de opzet van dit Kermisevenement anders is dan voorheen, vraagt de gemeente Vlissingen om omwonenden en ondernemers uit de binnenstad na afloop om hun ervaringen te delen.

Nieuwe opzet
De Vlissingse kermis is een belangrijk evenement voor de inwoners, ondernemers en bezoekers. Vlissingen als evenementen- en festivalstad op de kaart zetten, is één van de ambities van de gemeente Vlissingen. “We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad”. Daarom zal de kermis dit jaar anders zijn van opzet dan de laatste editie in 2019 en organiseren we het als proef. Zodat we kunnen leren van ieders ervaringen.

Opzet van het Kermis Festival Vlissingen 2022
Wat voorop staat, is dat we dit evenement veilig en vernieuwend organiseren. Daarom is het kermis-festivalgebied anders van opzet. Naast kermisattracties zal er ook een muziekpodium en diverse foodtrucks aanwezig zijn. Uniek is dat er tijdens het Kermis Festival Vlissingen 2022 ook een maritiem evenement plaatsvindt op 20 en 21 juli. Hierbij meren er meerdere grote zeilschepen, zogeheten ‘tall-ships’, enkele dagen aan in de omgeving van de Albionkade.

Samen evalueren
Uiteraard informeren we omwonenden over het Kermis Festival Vlissingen en we zullen hen na afloop van dit evenement vragen om hun ervaringen met ons te delen. Dat vragen we ook aan (binnenstad)ondernemers en aan diverse instanties zoals de Politie. Zo kunnen we het Kermis Festival Vlissingen 2022 goed evalueren en leren voor toekomstige edities.

Overlast
Ervaring leert dat evenementen zoals deze kunnen zorgen voor overlast. We zijn ons hiervan bewust en we nemen maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Als er tijdens het Kermis Festival Vlissingen overlast wordt ervaren, dan kunt u daar uiteraard melding van doen.  

Verkeersmaatregelen
Op donderdagmiddag en - avond 21 juli zijn er in de omgeving van de Koningsweg en de Willem Ruysstraat enkele wegafsluitingen door de vuurwerkshow. Deze afsluitingen geven we duidelijk aan met verkeersinformatieborden en er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. De verkeersmaatregelen kunt u raadplegen op onze kermispagina en op onze sociale media.

Coronamaatregelen
We verwachten dat het dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen mogelijk is, om dit Kermis Festival Vlissingen te organiseren. Mocht het zo zijn dat er in de periode van dit evenement opnieuw coronamaatregelen van kracht zijn, dan zal het Kermis Festival hierop worden aangepast.

Meer informatie over de kermis
Kermis Festival Vlissingen
Facebookpagina Kermis Vlissingen

Bron: Gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    H Blaauw (dinsdag, 19 juli 2022 16:57)

    Gewoon waardeloos deze locatie