SGP: “Kermis 2022, geen feest voor ondernemers binnenstad”

Vlissingen profileert zich graag als stad vol festivals en evenementen. Hiervoor is ooit het Bellamypark heringericht en het dijktheater gerealiseerd.

Kermis binnenstad (2018)  © Multranet Media 

Dit jaar wordt veelal het gebied rondom Het Dok, in het Scheldekwartier, gebruikt om grootschalige festivals of evenementen te organiseren, compleet met catering. Zo ook de kermis dit jaar.

Deze is volledig verplaatst naar het Scheldeterrein, een gebied waar geen voorzieningen zijn om evenementen te organiseren. Extra uitgaven moeten worden gedaan. Ondernemers in de binnenstad zijn uitermate verbolgen dat dit gebeurt. De broodnodige extra omzet, die de kermis met zich meebrengt, gaat compleet aan hun neus voorbij. Aangezien ondernemers heel belangrijk zijn voor een bruisende binnenstad, is de SGP van mening dat ook zij mee moeten kunnen profiteren van de festivals en evenementen. Daarom heeft de SGP hierover vragen (zie pdf document hieronder) ingediend aan het college.

Bekijk ook de vele reacties op de Facebook pagina Stad Vlissingen.

Download
Artikel 34 vragen aan college.pdf
Adobe Acrobat document 311.4 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Toon Poppe (dinsdag, 12 juli 2022 15:46)

  Vanwegen het onvoldoende kunnen inzetten van politie is deze verplaatst. Als fractie behoren jullie daar over te zijn geïnformeerd.

 • #2

  Gert (dinsdag, 12 juli 2022 16:16)

  Allemaal gelul, laat het bij het oude ipv alle evenementen te verplaatsen. In de binnenstad is het veel gezelliger. Voor wat er nog van over is. En onvoldoende inzet politie? Ze moeten eens met de gemeenten rond de tafel bij evenementen zodat de politieforce van andere gemeenten elkaar kunnen ondersteunen.

 • #3

  J Spaeter (dinsdag, 12 juli 2022 18:03)

  Je moet bij de uitbaters van Speyk en Soif zijn die hebben geregeld dat alles verplaatst wordt Omdat ze anders hun terrassen moeten verkleinen

 • #4

  Nellie van Dijk (woensdag, 13 juli 2022 14:35)

  In de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente (13 juli) staat dat het om een proef gaat. Burgers en winkeliers worden gevraagd dit samen na afloop te evalueren!

 • #5

  noah de jong (donderdag, 14 juli 2022 09:04)

  het is boel shit wat de terrassen zeggen ze hebben overal wel komen komentaar op die terrassen de kermis moet gewoon in de binnen stad komen te staan en niet in de schelde kwartier

 • #6

  C de Ruyter (donderdag, 14 juli 2022 15:15)

  Er zijn horecagelegenheden dat hun terrassen niet willen inkorten of tijdelijk weghalen ..zoals een paar jaar geleden ...terwijl er aan de andere kant van het Bellamy de horeca daar wel toe bereid is ..graag zelfs ...