· 

Watervoorziening op Walcheren komt langzaam weer op gang

In Vlissingen komt er weer water uit de kraan, in de loop van de middag hoopt Evides dat de grote water-storing die gisteren (zondagavond) ontstond te hebben opgelost. 

We zijn als hulpdiensten weer terug naar een reguliere situatie. Evides is samen met DNWG bezig de gevolgen van de leidingbreuk op te lossen. Een deel van de leiding is afgesloten, de waterdruk in het leidingnetwerk komt hierdoor weer op normaal bedrijf. Dit kost enige tijd, in de loop van de middag is dat naar verwachting weer hersteld. Tot die tijd geldt het advies om zuinig te zijn met water, zo duurt het herstel zo kort mogelijk.
Meldt Zeeland Veilig. Waterbedrijf Evides verwacht dat aan het einde van de middag de storing is opgelost.

Waterleidingbreuk
Aan het einde van de zondagavond 24 juli kwamen de eerste klachten over het wegvallen wan de waterdruk. Inwoners in de omgeving van Vlissingen, Oost-Souburg, Ritthem en Koudekerke hadden geen of nauwelijks toegang tot drinkwater omdat er geen water meer uit de kraan kwam. Dit was niet overal het geval er waren ook straten (wijken) waar er nog wel water uit de kraan kwam, met een miniem straaltje.

Waterbedrijf Evides meldde rond 01.15 uur dat de verstoringen ontstaan waren door een lekkage bij Vlissingen en Nieuwland. De politie zette vanmorgen een helikopter in om vanuit de lucht te onderzoeken waar de waterleidingbreuk was. Uiteindelijk werd rond 10:00 uur het lek gevonden in de Vlissingsestraat in Oost-Souburg.    

Lees ook - Grote waterstoring door lekkage in Nieuwdorp en Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0