· 

Shabab Oman II en Dar Mlodziezy varen langs de boulevard

De Tall Ships die vorige week een tussenstop maakten in Vlissingen vertrokken maandag 25 juli in de loop van de dag uit Antwerpen.

Dar Mlodziezy  © Multranet Media

Vier dagen lang lagen daar de meest prachtige zeilschepen ter wereld aangemeerd aan de Scheldekades in Antwerpen. En vandaag vertrokken ze weer om koers te zetten naar de finishplaats Aalborg in Denemarken. Als eerste vertrokken de wat kleinere schepen zoals de Op Stok 3, Esprit, Saeftinghe, Asta, Jolie Brise,  Spaniel,  Swan, Jens Krogh, Nele. En later volgde ook de grotere Tall Ships  Dar Mlodziezy , Shabab Oman II, Europa, Fryderyk Chopin en Eendracht richting Vlissingen.  

Shabab Oman II en Dar Mlodziezy       
Aan het begin van de avond verschenen de Shabab Oman II en Dar Mlodziezy op de rede van Vlissingen, en zetten ze daarna koers richting de Noordzee. Een groot aantal (12) kleinere scheepjes maakten nog een tussenstop in Vlissingen, ze streken neer in de Eerste Binnenhaven, waaronder de Esperit, Spaniel, Asta, HNLMS Urania, Jolie Brise, Swan, Aglaia, Saeftinghe, Jens Krogh, Op Stok 3, Rupel, en Wylde Swan.

Weer Tall-ships-races
Met Sail Harlingen ( van 14-17 juli 2022) en Sail Antwerpen (van 22 -25 juli 2022) keert Europa's grootste gratis familiefestival na de stop door Corona terug naar hun gasthavensteden Harlingen en Antwerpen. Vanuit Harlingen vertrekken de majestueuze Tall Ships en Small Ships naar Antwerpen waar Vlissingen als passanten-stad van mee kan profiteren. Dit traject is onderdeel van de Tall Ships Races 2022 die op 7 juli start in het Deense Esbjerg met een race naar Harlingen waar de schepen op 14 juli aankomen. Vervolgens vertrekken de schepen daar op 17 juli naar Antwerpen. Na vier dagen Sail Antwerpen wordt de race afgesloten met de etappe Antwerpen naar het Deense Aalborg.

Een overzicht van de deelnemende schepen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0