· 

Bouw gestart van tachtig sociale huurappartementen

Het nieuw te bouwen appartementencomplex ‘De Dempo’ ligt achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Stumphiuspark. De ontwikkeling van De Dempo is de 2e deellocatie in de Scheldewijk. L’escaut woonservices gaat hier 80 sociale huurappartementen bouwen, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens.

In september 2021 tekende l’escaut een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de ontwikkeling en realisatie van tachtig sociale huurappartementen in de Scheldewijk. En 12 juli vond de officiële start van de bouw van De Dempo plaats. Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder l’escaut, dhr. Cracau en dhr. Bertijn, beiden wethouder van de gemeente Vlissingen en Robbert van de Sande, directeur van De Kok Bouwgroep sloegen de symbolische eerste paal.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk
De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De appartementen worden ontwikkeld als doorzonappartementen, met een royale buitenruimte en een 2e buitenruimte aan de galerijzijde.

De appartementen krijgen 2 slaapkamers en worden rolstoeltoegankelijk. Het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo krijgen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen) inrichting. l’escaut woonservice verwacht dat de bouw in het 2e kwartaal van 2022 start en eind 2023 gereed is.

In de video zien we het storten van beton in de bekisting

Reactie schrijven

Commentaren: 0