· 

Westerschelde Ferry omgetoverd tot varend museum

VLISSINGEN/BRESKENS - Met de Visserijdagen op 5, 6 en 7 augustus in aantocht, heeft de Westerschelde Ferry in samenwerking met het Visserijmuseum de boot omgetoverd tot ‘Varend Museum’.

Vanaf deze week is er dagelijks aan boord een film over de visserij van vroeger te zien, daarnaast zijn er vrijwillige gidsen van het Visserijmuseum aan boord om van de overtocht een echte belevenis te maken.

De gidsen vertellen meer de geschiedenis van de visserij, en helpen passagiers op weg met tips voor activiteiten in Vlissingen en Breskens. Naast de vertoning van de film en de gidsen heeft de Westerschelde Ferry dit jaar voor het eerst een compleet entertainmentprogramma op de kade en speciaal voor de passagiers in de terminal. Jody van Strien van de Westerschelde Ferry: ,,Op de zaterdag van het visserijfeest staat het Rad van Plezier op de kade. Met een draai maak je kans op prijzen van de Badkoerier en van de Westerschelde Ferry (o.a. waardebonnen voor een overtocht voor het hele gezin).

Ook worden de activiteiten van ‘Qui Vive’ afgewisseld met die van ‘Elke dag feest’. De ene dag staat er bijvoorbeeld een springkussen, de andere dagen worden er oud Hollandse spelletjes aangeboden. En: ,,In de eerste week van augustus staat er bij ons op de kade een draaimolen met plek voor zestien kinderen!” Maar ook stoepkrijten en bellenblazen staat eind augustus op de planning. Een feest voor de kleintjes!
 
Het is de eerste keer dat het entertainmentprogramma door de Westerschelde Ferry wordt aangeboden, maar het smaakt naar meer. ,,De kinderen zijn zó enthousiast! Op deze manier wordt de Westerschelde Ferry niet alleen een overtocht van A naar B, maar een échte belevenis.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0