· 

Droogte heeft op dit moment geen gevolgen voor drinkwaterlevering

De ergste hitte is momenteel achter de rug, maar de droogte nog niet. Het jaar 2022 is, net zoals 2018, een erg droog jaar.

In de media verschenen deze week veel berichten over droogte en mogelijke watertekorten op diverse plekken in Nederland. De droogte van deze zomer heeft tot nu toe geen gevolgen voor de drinkwaterlevering van Evides Waterbedrijf.

Evides is goed voorbereid op droogte
We maken voornamelijk drinkwater van oppervlaktewater uit de Maas, wat wij opslaan in onze spaarbekkens in de Biesbosch. In deze bekkens zit een voorraad van 2 tot 3 maanden om drinkwater van te maken. De lage(re) rivierstand heeft op dit moment dan ook geen gevolgen voor onze drinkwaterlevering en deze is momenteel in orde.

Ga bewust om met water en spreid uw watergebruik
We vragen onze klanten om altijd bewust en duurzaam om te gaan met het gebruik van drinkwater. Kijk voor alle tips op onze bespaarpagina. In het bijzonder op warme dagen, vragen we onze klanten hun waterverbruik meer te spreiden over de dag. Hierdoor is er minder piekgebruik 's morgens en 's avonds, wat de waterbeschikbaarheid ten goede komt.

Waterkwaliteit in orde
Ons drinkwater komt hoofdzakelijk uit de Maas. De afvoer van de Maas is momenteel aan de lage kant. De kwaliteit van het Maaswater is op dit moment ruim voldoende voor inname.

Reactie schrijven

Commentaren: 0