· 

Fruitteeltroute langs en door de fruitboomgaarden van Kapelle

Op zaterdag 13 augustus organiseert het Fruitteeltmuseum in Kapelle weer de jaarlijkse Fruitteeltroute, een fietstocht van ca.30 km langs de fruitboomgaarden en fruittelers die hun bedrijven open stellen en voorlichting geven over o.a. hun appels en peren.

Naast demonstraties en rondleidingen vinden tal van andere activiteiten plaats zoals een schilderworkshop voor kinderen, maar ook andere ambachten en producten zullen te zien zijn zoals de houtsnijclub, keramiek, imkerij en stoelenmatten. De fietstocht wordt begeleid door de culturele klederdrachtgroep Mooi Zeeland.

De start van de Fruitteeltroute vindt plaats bij het Fruitteeltmuseum tussen 9.00 en 11.00 uur. De aftrap vindt feestelijk plaats door de kinderburgemeester van Kapelle. De kosten zijn € 8,00 p.p. inclusief museumbezoek; voor een gezin met kinderen geldt een korting. Het Fruitteeltmuseum in Kapelle is zaterdag geopend van
9.00 tot 17.00 uur. Voor meer info en openingstijden, zie www.fruitteeltmuseum.nl

Na de corona tijd is het Fruitteeltmuseum er weer in geslaagd door de medewerking van enthousiaste fruittelers een mooie route samen te stellen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Geertruida (zaterdag, 13 augustus 2022 08:07)

    Wij fietsen niet mee , ten eerste te warm weer maar ook vw de prijs , waarom moet het zoveel kosten , wij doen met veel fietstochten mee oa pas de 11 dorpentocht in walcheren ( dat is 60 km fietsen door heel walcheren en niet zo duur als bij juliie , wat de helft korter is)
    Jammer hoor. En heb ook andere mensen hier al over horen klagen