· 

Monument teruggeplaatst op het Ravesteynplein

L’escaut woonservice bouwde onlangs 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen. In verband met de sloop van de oude woningen is het monument tijdelijk verwijderd tot dat de nieuwbouwwoningen klaar waren.

Monument Woningbouw Vereeniging  © Multranet Media

Het inmiddels 82 jaar oude monument is op 4 juli 2022 teruggeplaatst in het midden van het Ravesteynplein. Maar er stond nog wel geruime tijd een hekwerk rond, en dat is weggehaald en is het weer goed zichtbaar.

Monument Woningbouw Vereeniging
Het monument is in 1940 onthuld op het Ravesteynplein vanwege het twintigjarig bestaan van de woningbouwvereniging Goed Wonen en het gereed komen van het nieuwe woningcomplex in deze buurt. Onder de genodigden waren toen o.a. burgemeester van Woelderen, de wethouders W.P. Edelman, A. Rorije en J.L. Verhagen, oud wethouder W. Anker, secr. Nationale Woningraad J. Bommer, insp. Volksgezondheid jhr. J. Ranitz, div. gemeenteraadsleden, dir. waterleidingbedrijf D.L.H. van Raalte, dir. gasfabriek L.J. van der Jagt en bestuursleden van diverse woningbouwverenigingen te Vlissingen.

Foto’s van de onthulling in 1940 zijn te zien via het Zeeuws Archief

Reactie schrijven

Commentaren: 0