· 

Jubileumconcert Scheldeloodsenkoor 50 jaar in St. Jacobskerk

Het Scheldeloodsenkoor geeft een concert in de St. Jacobskerk in Vlissingen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het koor in 2021.

Medewerking wordt verleend door het met ons bevriende loodsenkoor Knurrhahn uit Kiel, en shantyman Tom Lewis uit Engeland. Vrijdag 26 augustus om 19.30 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Aanvang 19.30 uur. Deuren open: 18.45 uur. Info & tickets: www.scheldeloodsenkoor.nl en bij boekhandel ‘t Spui, Oude Markt, Vlissingen.

50-jarig jubileum
Het Scheldeloodsenkoor is op 27 april 1971 in Vlissingen opgericht door de loods Albert Veldkamp. Het koor, dat circa 80 leden telt, zingt voornamelijk Engelstalige zeemansliederen. Het koor wordt begeleid door een orkestje van een man of vijf, eveneens loodsen van het district Scheldemond van het Loodswezen. Op 27 april 2021 vierde het Scheldeloodsenkoor haar 50-jarig jubileum. In Nederland waren zij het eerste en zijn ze nu dus tevens het oudste Shantykoor met het statutaire doel de Sea Songs en Shanties uit de zeilvaart voor het nageslacht te bewaren.

Boek
Ter gelegenheid van dit jubileum is het boek 'Koor op Koers' uitgegeven. Voor de inhoud van dit jubileumboek stond ons een enorm archief ter beschikking van 50 jaar ‘highlights’ van het koor over de hele wereld, zoals o.a. Rusland, Polen, Duitsland, Engeland, Malta, Australië, Tasmanië en de Verenigde Staten van Amerika. Op 30 april 2021 is het eerste exemplaar aangeboden aan de heer Georg Jaburg, voorzitter van de Regionale Loodsencorporatie Scheldemonden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0