· 

Kinderen kunnen er weer op los timmeren in Speelstad

Op het Arodaveld aan het Baskensburgpad in Vlissingen kunnen de kinderen van maandag 15 augustus t/m zaterdag 20 augustus 2022 hutten en bouwwerken van pallets bouwen in Speelstad. Het thema dit jaar is: Zuid – Amerika. 

Op de foto: Fleur Snelders, Tim Ovaa, Eliah Bakker, Julian de Hilster en Jayme Hagedoorn

Pallets zijn de belangrijkste bouwstenen om een eigen hut of bouwwerk te maken, de bouwmaterialen zijn voor alle deelnemers van zes tot twaalf jaar gemakkelijk te pakken. En er zijn altijd wel vrijwilligers in de buurt om een handje toe te steken.

Andere activiteiten:
Sport en spel
Speelkrant
Speelradio
Schminken
Stokbroodbakken
Knutselen

Speelstad bus
De kinderen kunnen ook dit jaar weer met de gratis Speelstad bus mee, kijk op deze link, waar deze op welk moment stopt.

Geschiedenis
In 1972/73 is het idee ontstaan om de tot dan toe op meerdere plaatsen in Vlissingen gehouden jeugdvakantieweek te veranderen van opzet. Onder de naam Speelstad werd de kinderen in 1973 voor het eerst de ruimte geboden om met hout, hamers en spijkers hun eigen stad te bouwen en deel te nemen aan diverse andere activiteiten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0