· 

Tips voor veilig fietsen bij de Westerschelde Ferry

Donderdag 18 augustus stond bij de Westerschelde Ferry in het teken van veiligheid op de fiets. In samenwerking met de ANWB organiseerden wij een fietsdag. Vanaf 10.00 uur was er een team van de ANWB aanwezig.

Zij verzorgden kleine klusjes zoals het oppompen van banden, het vastdraaien van loszittende schroefjes en het geven van advies voor bijvoorbeeld de juiste zadelhoogte. Dit alles om ervoor te zorgen dat de fietsers vanaf de Westerschelde Ferry veilig op pad kunnen met hun fiets. Op een drukke locatie bij de veerboot in Vlissingen, waar veel fietsers komen, kijken we of we de fietsers van wat tips kunnen voorzien.”

Wiljan Vloet, directeur Westerschelde Ferry: “We vinden het ontzettend leuk dat we deze actie samen met de ANWB kunnen aanbieden aan onze passagiers. We zien het aantal fietsers aan boord van de ferry toenemen. Dan is het leuk dat je op deze manier je passagiers kunt verrassen en ervoor kan zorgen dat ze veilig kunnen genieten van hun fietstocht op Walcheren of in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Janique Huijbregts, ANWB regiomanager Zuid: “We zien als ANWB nog te vaak dat er onveilig wordt gefietst. Zeker met de toename van de e-bikes en snelheid waarmee die fietsen rijden is de kwetsbaarheid van de fietser groot. Een aantal zaken kun je als fietser eenvoudig zelf doen: zorg voor de juiste hoogte van je zadel, voor goed opgepompte banden maar ook het dragen van helm kan bijdragen aan de veiligheid van de fietsers.

Reactie schrijven

Commentaren: 0