· 

Ook september gaat zomers van start

In de nacht van vrijdag naar zaterdag zijn er opklaringen en het is ongeveer 19 graden. Daarbij zien we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden.

Badstrand Vlissingen © Multranet Media

Afkoeling en kans op een bui
Zaterdag schijnt de zon flink, al verschijnen in het zuiden meer wolken. Zeeland, Brabant en Zuid-Limburg maken vanaf de namiddag kans op een bui. Het wordt 24 tot 27 graden, maar later koelt het langs de zuidgrens af. Ook zaterdagavond kan daar nog een enkele bui vallen. Zondag is het op veruit de meeste plaatsen droog met geregeld zon. Het is een fractie warmer met 24 tot 28 graden.

Maandag 5 september: hoge temperaturen
De zuidoostenwind voert nog warmere lucht aan, het wordt 26 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 30 graden in het zuidoosten van het land. Ook dan zijn er zonnige perioden en later op de dag stijgt de kans op een enkele bui.

Dinsdag 6 september: enkele buien
De wind draait naar het zuidwesten en voert vochtigere en onstabiele lucht aan. De kans op buien neemt toe en daarbij kan ook onweer voorkomen. Er zijn ook droge perioden waarin de zon af en toe schijnt. Het wordt 23 graden aan de kust tot 26 graden in het binnenland.

Wisselvallig en minder warm
Het is wisselend bewolkt met dagelijks kans op buien. Daarbij is onweer niet uitgesloten. De middagtemperatuur gaat omlaag en aan het eind van de week is het 19 tot 22 graden.

Vlissingen meeste zonuren van het land
Volgens Weeronline had Vlissingen de maand juli de meeste zonuren van Nederland: je kon hier welgeteld 304 uur genieten van de zon. Op andere plekken in Nederland scheen de zon zo'n 275 uur. En ook dat is bijzonder, want gemiddeld is het niet eerder zo zonnig geweest. Het is niet de eerste keer dat Vlissingen dé plek is met de meeste zonuren. Ook de afgelopen jaren scheen in Vlissingen de meeste zon van Nederland.

Kijk voor het dagelijkse weeroverzicht op: RTV Vlissingen weer

Reactie schrijven

Commentaren: 0