· 

In Our Fathers’ Footsteps komt naar Zeeland

Op vrijdag 16 september komt In Our Fathers’ Footsteps, de pelgrimstocht voor Canadese nakomelingen van Tweede Wereldoorlog veteranen die de Bevrijding van Nederland mogelijk hebben gemaakt, naar Zeeland.

Tijdens deze dag gaat de groep onder andere met de Westerschelde Ferry naar Vlissingen en brengen ze een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. De groep reist eerst naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar komen ze meer te weten over de missie van de Canadese 3e en 4e Divisie van september 1944 om de geallieerden toegang te geven tot de Scheldemonding. Ze bekijken onder andere gereconstrueerde dorpen die tijdens de gevechten volledig zijn verwoest en bezoeken ze originele Duitse bunkers.

Met de Westerschelde Ferry maakt de groep de oversteek naar Walcheren. Aan boord van de veerboot wordt er, in samenwerking met het Bevrijdingsmuseum Zeeland, beeldmateriaal vertoond over de Slag om de Schelde. Wiljan Vloet, directeur Westerschelde Ferry: “We zijn ontzettend blij en vereerd dat we de deelnemers aan In Our Fathers’s Footsteps mogen verwelkomen aan boord. We varen dagelijks over de Westerschelde, het strijdtoneel van de Slag om de Schelde. Het is nu onvoorstelbaar dat op die plek zo zwaar gevochten is om Nederland te bevrijden.”

Na een bezoek aan de invasiestranden van Walcheren gaat de groep naar het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Vanuit daar wandelen ze naar het monument op de Sloedam waar een herdenkingsplechtigheid plaatsvindt. Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum Zeeland: “Het monument op de Sloedam is een mooie plek om deze dag af te sluiten, want bij de Slag om de Sloedam is zwaar gevochten door de Canadese soldaten.” 

In Our Fathers’s Footsteps is een 9 tot 13-daags spiritueel, cultureel en educatief evenement met wandelingen langs de routes van de Canadese bevrijders. Zij volgen tijdens deze reis de voetsporen van hun vaders en vieren de vrijheid, vrede en Nederlandse vriendschap. Meer informatie over de reis is te vinden via deze website.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0