· 

Heien voor nieuwbouw appartementencomplex De Dempo

De Kok Bouwgroep is maandag 26 september gestart met heiwerkzaamheden voor de bouw van nieuwbouw appartementencomplex De Dempo. De verwachting is dat het heien maximaal 2 weken gaat duren.

Heien  © MultranetMedia

Bouw gestart van tachtig sociale huurappartementen
In september 2021 tekende l’escaut een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de ontwikkeling en realisatie van tachtig sociale huurappartementen in de Scheldewijk. En 12 juli vond de officiële start van de bouw van De Dempo plaats. Jan Leo van Deemter, directeur-bestuurder l’escaut, dhr. Cracau en dhr. Bertijn, beiden wethouder van de gemeente Vlissingen en Robbert van de Sande, directeur van De Kok Bouwgroep sloegen de symbolische eerste paal.

2e deellocatie in de Scheldewijk
Het nieuw te bouwen appartementencomplex ‘De Dempo’ ligt achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Stumphiuspark. De ontwikkeling van De Dempo is de 2e deellocatie in de Scheldewijk. L’escaut woonservices gaat hier 80 sociale huurappartementen bouwen, geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens. De appartementen krijgen 2 slaapkamers en worden rolstoeltoegankelijk. Het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo krijgen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen) inrichting. l’escaut woonservice verwacht dat de bouw in het 2e kwartaal van 2022 start en eind 2023 gereed is.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk
De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De appartementen worden ontwikkeld als doorzonappartementen, met een royale buitenruimte en een 2e buitenruimte aan de galerijzijde.

De Dempo ligt in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water. Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

Reactie schrijven

Commentaren: 0