· 

Burgemeester en kinderen ontbeten samen op 5 oktober

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden.

Kinderen van Archipelschool de Branding aan het ontbijt  © Gemeente Vlissingen

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester Van den Tillaar en Wethouder Portier woensdagochtend samen met 18 kinderen van Archipelschool de Branding.

200 gemeenten nemen deel aan Burgemeestersontbijt
Zo’n 200 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. Burgemeester Van den Tillaar en Wethouder Portier schoven samen met groep 6 van Archipelschool de Branding aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gepraat hebben over het belang van ontbijten. Wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het Burgemeestersontbijt in een nieuw jasje
Nadat het burgemeestersontbijt 2 jaar niet kon doorgaan vanwege corona, vond het dit jaar weer voor het eerst plaats in een nieuwe vorm. Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien. Daarnaast is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen
De kinderen van Archipelschool de Branding hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren mueslibollen van bakker Bliek en gezond beleg. Verder konden de burgemeester, wethouder en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee en groente. Gezond én lekker. Na het ontbijt gaf de burgemeester nog een rondleiding door het stadhuis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0