· 

Grootste Yacht support vessel tot nu toe bij Damen Yachting

Damen Yachting heeft zaterdagochtend 8 oktober het grootste tot nu toe gebouwde Yacht Support-schip YS7512 uit de dokloods naar buiten gesleept. En deze ligt nu aan de kade van Damen Yachting in Vlissingen.

Damen Yachting Vlissingen  © MultranetMedia

Op maat gemaakt
Dit op maat gemaakte ondersteuningsjacht van 75 meter in bestelling zal het grootste tot nu toe gebouwde Yacht Support-schip zijn wanneer het in 2022 wordt opgeleverd. Het op maat gemaakte interne ontwerp is gebaseerd op het YS 75-model. Afgewerkt en gestroomlijnd met lakwerk van topkwaliteit en dekbeslag, zal ze een helikopter met een D14-waarde ophangen, samen met een breed scala aan gespecialiseerde scheepsuitrusting en tenders. Het schip zal plaats bieden aan 45 personen, inclusief bemanning, gespecialiseerd personeel en gasten.

Ondersteuningsjacht
Het toekomstige Yacht Support-schip YS 7512 zal zo als het er nu naar uit ziet dienst gaan doen als ondersteuningsjacht voor de 127 meter lange driemaster die in aanbouw is bij Oceanco voor Amazone oprichter Jeff Bezos. De driemaster met modelnummer Y721 is zowel het langste jacht dat ooit in Nederland is gebouwd en als het grootste superjacht ooit gebouwd bij Oceanco. 


Wat is een jachtondersteuningsvaartuig

Tien jaar geleden bracht Damen Shipyards een nieuw type vaartuig in de vaart, het zogeheten Damen Yacht Support vessel, dat speciaal is ontwikkeld om alle speeltjes van luxe jachteigenaren tijdens trips naar exotische oorden te kunnen meenemen. Bij het eerste schip, dat de naam Persuit kreeg, zou het niet blijven, want al snel volgden er meer. Waren de eerste versies nog maar 50 meter lang, nu staan er zelfs schepen van dit type op stapel met een lengte van 75 en 85 meter.

Damen bouwt grootste superjacht support vessel

Wie zich een beetje wil doen gelden in de wereld van de jetset komt niet meer weg met enkel een superjacht.  Momenteel zijn het de support vessels, zeg maar de bijbootjes, die hoge ogen gooien. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om ook een ondersteuningsvaartuig, bij voorkeur van enig formaat, aan te schaffen. De auto’s, tenders en andere speeltjes moeten namelijk ook mee en het is toch zonde om daarvoor ruimte op je superjacht op te offeren. En wie heeft er nu zin om tegen een helikopter aan te kijken?


Foto’s van het ondersteuningsjacht gemaakt door  Dutch Yachting 

Reactie schrijven

Commentaren: 0