· 

Zeeuwse week van de veiligheid 10-16 oktober 2022

Maandag 10 oktober 2022 is de Zeeuwse week van de Veiligheid gestart. Deze week wordt met verschillende activiteiten aandacht gevraagd voor veiligheid in de provincie Zeeland. Ook de gemeente Vlissingen draagt hier graag aan bij.

Pop-up Store in de Lange Zelke  © MultranetMedia

Pop-up Store
Op 1 oktober 2022 is op initiatief van Veiligheidsregio Zeeland een Pop-up Store geopend over (brand) veiligheid in de Binnenstad van Vlissingen. Tot en met 29 oktober 2022 is de Pop-up store aan de  te bezoeken. In het pand leert u over de gevaren in en om het huis en hoe u zich hiertegen kunt beschermen. De Pop-up Store is als een echt huis ingericht. In verschillende kamers wordt interactief uitgelegd over hoe u brand kunt voorkomen, wat u moet doen als er brand is en hoe u zich kunt voorbereiden op andere gevaren in Zeeland.

Keuken in de Pop-up Store  © MultranetMedia

Met nieuwe technieken, zoals virtual reality, kunt u zelf interactief ervaren hoe het is om in een brandend huis te staan. Tijdens een bezoek is het mogelijk om gericht vragen te stellen aan een van de aanwezige brandweermedewerkers. Daarnaast kunt u informatieve filmpjes bekijken en worden voorwerpen uit onder andere brandonderzoeken getoond. Kijk voor de activiteiten tijdens de Zeeuwse week van de Veiligheid op de website van Zeeland Veilig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0