· 

Keuzegids: HZ al 13 jaar op rij in top 3 van beste hogescholen van Nederland

HZ op derde positie in ranking ‘beste middelgrote hogescholen’ - Voor het dertiende jaar op rij behoort de HZ tot de beste hogescholen van Nederland. Uit de beoordeling van de Keuzegids hbo 2023 blijkt dat de HZ opnieuw op de derde plaats van beste middelgrote hogescholen staat.

HZ University of Applied Sciences  © MultranetMedia

De HZ heeft een mooie instellingsscore van 74,5 punt. Maar liefst elf HZ-bacheloropleidingen van de 21 beoordeelde bacheloropleidingen zijn beoordeeld als ‘topopleiding’. 

Opleidingen in de top van Nederland 

De HZ scoort wederom goed in de rankings. De redactie benoemt het in haar beoordeling vooral opvallend dat 

een bovengemiddeld aantal studenten van de HZ doorstroomt naar jaar twee en dat de toetsing hoog gewaardeerd 

wordt door de studenten. Zeven opleidingen mogen zich de beste van Nederland noemen: dit betreft Pedagogiek, Social Work, Commerciële Economie, International Business, Engineering, Maritiem Officier en Sportkunde heeft een gedeelde eerste plaats. 

 

Kwaliteitszegel voor topopleidingen

Naast bovengenoemde scores mogen elf HZ-opleidingen zich dit jaar ook topopleiding in hun categorie - dus van alle hogescholen in Nederland - noemen. Topopleidingen hebben meer dan 75 punten en mogen een kwaliteitszegel gebruiken. Het betreft:

 

⦁ In het sociale domein de bacheloropleidingen Leraar Basisonderwijs, Pedagogiek en Social Work. 

⦁ In het economische domein de bachelors Communicatie, Human Resource Management en Sportkunde. 

⦁ In het technische domein Civiele Techniek, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Technische Bedrijfskunde en Watermanagement. 

 

Associate degrees

De Associate degrees, tweejarige hbo-opleidingen, zijn in de Keuzegids apart gegroepeerd. Hiervan zijn er vijf beoordeeld, waarvan twee in Vlissingen en 4 in Roosendaal. De Associate degree Health & Social Work met HZ-licentie aan de Associate degree Academie in Roosendaal, verdient ook het kwaliteitszegel topopleiding. 

 

Trots op resultaten 

"We staan weer op het podium als een van de beste middelgrote hogescholen van heel Nederland, van de veertien hogescholen in deze categorie. We hebben prachtige beoordelingen, die goed laten zien waar wij als persoonlijke hogeschool voor staan: een onderwijsmodel dat studenten centraal stelt, heel veel contact met de praktijk en onderzoek als rode draad door ons onderwijs”, aldus Barbara Oomen, voorzitter College van Bestuur. 


“Ik ben trots op al die docenten en ondersteuners die, met persoonlijke aandacht, er onder meer voor zorgen dat zoveel studenten hun eerste jaar halen. De helft van onze opleidingen is een topopleiding, ook dat is een bijzondere prestatie en laat zien waarom steeds meer studenten voor de HZ kiezen. Wij zijn heel blij met de resultaten van de Nationale Studenten Enquête en zien alle input als waardevol om onze kwaliteit en de studenttevredenheid nog meer te versterken.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0