· 

Hoogste punt bereikt bij Dokwerker Vlissingen

Het gaat snel met de bouwactiviteiten op het Vlissingse Timmerplein; onderdeel van het Scheldekwartier Vlissingen.

Hoogste punt bereikt bij Dokwerker Vlissingen

Nadat Hotel de Timmerfabriek haar deuren opende in mei van dit jaar, zijn de omliggende gebouwen C-Dock en B-Lofts volop in aanbouw én bereikte het gebouw Dokwerker Vlissingen nu zelfs al haar hoogste punt. Dat is altijd een memorabel moment in het bouwproces.

Officieel werd het hoogste punt al bereikt op de dag dat Sinterklaas traditioneel in Nederland gevierd wordt. Dat gebeurde middels het storten van het dak bovenop de vierde verdieping (vijfde bouwlaag) van dit imposante bouwwerk op de hoek van de Willem Ruysstraat en de Dokwerker. Een paar dagen later werd bij dat memorabele moment uitgebreid stil gestaan met een gezelschap aanwezigen dat bestond uit investeerders, projectpartners, belangstellenden en wethouder Cracau van de gemeente Vlissingen. Oud Schelde-medewerker en ‘icoon’ Willem Murre werd gevraagd om, getooid in zijn originele Schelde-tenue, symbolisch de Nederlandse vlag te hijsen naar het hoogste punt in het gebouw en daarmee werd dit heugelijke feit, rondom het bereiken van het hoogste punt, letterlijk en figuurlijk gemarkeerd op donderdag 8 december jl.

Oud Schelde-medewerker en ‘icoon’ Willem Murre hijst de vlag

Op 17 februari van dit jaar was het ook Willem Murre die het startschot gaf voor de bouw. “Nu, zo’n 10 maanden later, is het dan ook fantastisch om het hoogste punt te kunnen markeren met deze enthousiaste groep sympathisanten en ambassadeurs. Het is ook een mooie tussenstap richting verdere afbouw en oplevering van het project met 58 hotelappartementen zo net voor de zomervakantie van 2023” legt Joeri Beekman van projectontwikkelaar TEAM Concepts uit.

De 58 hotelappartementen zullen aansluiten op het verhuur- en exploitatieprogramma van het naastgelegen Hotel de Timmerfabriek. “Wij zullen ons daarbij zowel richten op de zakelijke markt en de toeristische markt om daarmee weer een uitstekend verhuurrendement te verzorgen voor de investeerders in het project. In verhuur zal het project Dokwerker straks ook bekend zijn als Timmerfabriek Apartments en daarmee een welkome aanvulling vormen op het palet accommodaties in Hotel de Timmerfabriek. Ook voor de stad Vlissingen bieden we hiermee een perfecte combinatie aan accommodaties waarmee Vlissingen haar ambities als aantrekkelijke verblijfsplaats voor de zakelijke én recreatieve gasten ook weer versterkt”, aldus Michel Kloeg van de gelijknamige hotelorganisatie Kloeg Collection die ook hier tekende voor alle verhuur- en exploitatieactiviteiten.

Tot slot richtte wethouder Cracau nog het woord tot de aanwezigen. Wethouder Cracau heeft verschillende bijzondere ontwikkelgebieden in Vlissingen in zijn portefeuille, waaronder ook het Scheldekwartier. Alles wat hier gebeurt heeft dan ook zijn bijzondere en warme belangstelling. De wethouder stak zijn trots voor het Scheldegebied niet onder stoelen of banken en benoemde ook het belang van projecten als Hotel de Timmerfabriek en, in het verlengde daarvan, De Dokwerker Vlissingen.

Alle hotelappartementen zijn in de afgelopen periode verkocht aan (particuliere) investeerders. “Er is nog één kans beschikbaar; het laatste hotelappartement dat we kunnen en mogen aanbieden.” legt Alexander Snoodijk van TEAM Leisure uit. “Het gaat wél om een 4-persoons-hoekappartement met een leuk rendement en aantrekkelijke mogelijkheden voor zo nu en dan eigen gebruik in dit stoere gebied en zelfs met uitzicht over het water. Mooier kunnen we het niet maken”.

Foto’s gemaakt door Scherp! Fotografie en Jerko Productions

Reactie schrijven

Commentaren: 0